За хабарництво затримано голову садівничого товариства

За хабарництво затримано голову садівничого товариства

08.06.13 17:16 0 928
Заповзятлива бізнес-леді вимагала три тисячі доларів США від жителя одного з районів автономії за прийняття його до членів садівничого товариства і подальше сприяння у виділенні земельної ділянки. Діяльність жінки припинили оперативники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю Криму.

Земельні ресурси кримського півострова користуються особливою популярністю. Все більше і більше зростає попит на землю та апетит чиновників поживитися на цьому. На жаль, при спробі отримати ласий шматок землі люди, найчастіше, стикаються з несправедливістю і змушені звернутися по допомогу до міліції.

- Наприкінці травня до УДСБЕЗ звернувся житель одного з районів Криму, який повідомив, що за виділення земельної ділянки площею 6 соток на території садівничого товариства у нього вимагають 3 тисячі доларів США. У ході перевірки дана інформація підтвердилася, - розповів начальник УДСБЕЗ ГУМВС України в Автономній Республіці Крим полковник міліції Едуард Онацький.

При наступній зустрічі заповзятлива жінка отримала кошти, які вимагала за свої «послуги». Проте в хід подій втрутилися правоохоронці. Голову правління садівницького товариства затримали на місці злочину на території садівничого товариства, а отримані нею гроші вилучили.

Територіальним слідчим підрозділом даний факт занесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди посадовою особою). На даний час проводяться слідчо-оперативні заходи щодо встановлення інших фактів протиправної діяльності з боку голови СТ.

За такий спосіб незаконного збагачення жінці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

СЗГ ГУМВС України

в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прем’єр Туреччини ...
Наступна новина: У літній період до охорони ...

КОМЕНТАРІ