У Росії суд продовжив утримання під вартою звинувачених у «Болотній справі»

У Росії суд продовжив утримання під вартою звинувачених у «Болотній справі»

08.06.13 17:28 0 928
Суд у столиці Росії Москві постановив залишити під досудовим арештом іще на шість місяців десять із дванадцяти звинувачених через масові заворушення й сутички з поліцією під час опозиційної демонстрації на Болотній площі міста 6 травня минулого року, напередодні інавгурації Володимира Путіна на третій термін на посаді президента Росії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Іще одній зі звинувачених на той же термін, до грудня, продовжили термін домашнього арешту, й іще іншій – термін перебування під підпискою про невиїзд.

в Москві за зачиненими дверима почалися попередні судові слухання в одній із так званих «Болотних справ» щодо 12 з загалом 28 звинувачених за статтями Кримінального кодексу Росії про заклики до масових заворушень, участь у масових заворушеннях і про застосування насильства щодо представника влади. Це перший масовий процес у «Болотній справі».

Двох із 28 звинувачених уже засудили до позбавлення волі на чотири з половиною і на два з половиною роки, слідство у справах інших іще триває.

Під час подій 6 травня 2012 року на Болотній площі в центральній частині Москви масова опозиційна демонстрація переросла в сутички з поліцією. Тоді затримали понад 400 людей. Опозиція заявляє, що сутички стали наслідком спланованої провокації з боку влади, і називає «Болотну справу» сфабрикованою за політичними мотивами.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ