Курсанти ХНУВС затримали зловмисника

Курсанти ХНУВС затримали зловмисника

08.06.13 17:47 0 967
Курсанти випускного курсу Харківського національного університету внутрішніх справ затримали зловмисника, який намагався проникнути в кіоск з ремонту мобільних телефонів.

Тієї ночі, перебуваючи у звільненні, курсанти 4-го курсу навчально-наукового інституту підготовки фахівців кримінальної міліції Сергій Бугримов і Владислав Костюченко вийшли в аптеку за ліками на прохання сестри останнього. Незважаючи на темну пору доби і поспіх, юнаки вгледіли невідому особу, яка намагалася проникнути в кіоск «Ремонт мобільних телефонів». Спроби громадянина зламати замок насторожили курсантів, і вони одразу зрозуміли, що таким чином він намагається скоїти крадіжку чужого майна.

Усні зауваження не зупинили ймовірного грабіжника, він почав тікати з місця події. Рішучі дії Сергія та Владислава, їх оперативність і навички спеціальної фізичної підготовки, набуті за час навчання в університеті, дозволили швидко впіймати злодія та доставити його до чергової частини міського відділення міліції Комінтернівського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області. Стосовно затриманого громадянина відкрито кримінальне провадження.

Подякувати курсантам за виявлену ініціативу до Харківського національного університету внутрішніх справ прибув начальник Комінтернівського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області Вадим Філашкін.

«Це дуже сміливий вчинок. Ми вдячні керівництву університету за виховання майбутніх правоохоронців – цілеспрямованих, ініціативних та готових завжди прийти на допомогу», – зазначив Вадим Філашкін. Також начальник райвідділу розповів, що зловмисник виявився особливо небезпечним, оскільки був раніше судимий, більше того, під час допиту він зізнався у скоєнні близько десяти подібних злочинів.

В урочистій обстановці під оплески однокурсників Сергій Бугримов і Владислав Костюченко отримали Подяки та цінні подарунки.

«Для працівників міліції затримувати злочинця – це не подвиг, а обов’язок», – зазначив курсант 4-го курсу навчально-наукового інституту підготовки фахівців кримінальної міліції Сергій Бугримов. Його ж однокурсник – Владислав Костюченко – впевнений, що на їх місці кожен із курсантів університету повів би себе так само.

«Керівництво університету і весь особовий склад пишаються курсантами. Ми готуємо їх до тих завдань, які чекають на них у майбутньому. Впевнені, що випускники нашого університету – одні з кращих», – зазначив проректор університету по службі Анатолій Клочко.

Після випуску, який відбудеться 15 червня, юнаки відбудуть для подальшого проходження служби у Сумську область.

ЦЗГ ХНУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові затримано ...
Наступна новина: Туреччина: Ердоган ...

КОМЕНТАРІ