Борис Клімчук: Ефект від впровадження сучасних енергоощадних технологій, особливо у бюджетній сфері, відчутний одразу. Перш за все це – економія коштів та ресурсів

Борис Клімчук: Ефект від впровадження сучасних енергоощадних технологій, особливо у бюджетній сфері, відчутний одразу. Перш за все це – економія коштів та ресурсів

08.06.13 11:40 0 874
Ефект від використання сучасного енергоощадного обладнання відчують найближчої осені-зими 230 учнів та вчителі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у с. Куснища Любомльського району.

За кошти місцевого бюджету у навчальному закладі провели реконструкцію котельні та встановили там два енергоощадних котли KALVIS. Як функціонує нове обладнання проінспектував голова облдержадміністрації Борис Клімчук. Він особливо підкреслив, що «майбутнє енергетики – за сучасними технологіями, які значно економлять ресурси, маючи водночас більшу ефективність».

«Президент України Віктор Янукович наполягає на необхідності якнайшвидшої заміни застарілого обладнання на нове, енергоощадне. Це дасть змогу значно економити бюджетні кошти, зменшити залежність від дорогого газу та дасть поштовх до розвитку вітчизняного виробництва альтернативного палива», - наголосив Борис Клімчук.

«Наша область має значний потенціал – саме у нас працює потужне підприємство із виробництва торфобрикетів, а отже нестачі у недорогому паливі для сучасних котлів не буде», - зазначив голова облдержадміністрації.

Для проведення реконструкції з місцевого бюджету використали 160 тис.грн. Раніше споживання твердого палива становило 180 т.у.п. , нині об’єм зменшився на 30 т.у.п., Це дає економію у 27 тис. грн. на рік. Котли споживають місцеві види палива: торфобрикет та відходи деревини.

Окрім того, на 2013 рік у районному бюджеті передбачено 105 тис.грн. для продовження ремонтних робіт Куснищанської ЗОШ І-ІІІст: планується замінити вікна на енергозберігаючі та реконструювати систему опалення.

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації

 

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ЦСКА виграв Єдину Лігу ВТБ
Наступна новина: Кличко і Повєткін ...

КОМЕНТАРІ