Одеситка попалася на шахрайстві з кредитами

Одеситка попалася на шахрайстві з кредитами

08.06.13 22:53 0 1485
Співробітниками карного розшуку Портофранківського відділу міліції міста Одеси викрито 30-річну одеситку, яка шляхом оформлення споживчих кредитів на підставних осіб заволоділа значною сумою грошей одного з міських банків.

Увійшовши в довіру, обіцяючи повну безкарність, жінка вмовляла людей взяти на себе оформлення споживчого кредиту в банку, за що пропонувала «щедру» винагороду в розмірі однієї тисячі гривень. Сума одного кредиту становила 11 тисяч гривень.

Знайомства зловмисниця заводила у громадських місцях. Як з'ясувалося пізніше, найчастіше спритна одеситка розповідала майбутнім позичальникам історію про те, що вона була учасницею передвиборної кампанії, на яку необхідні кошти. При цьому запевняла потенційних жертв, що повертати гроші в банк не доведеться.

Для організації афери жінка вимагала у людей ксерокопії паспорта та ідентифікаційного коду, які через Інтернет відправляла до банку. Отримавши підтвердження, зловмисниця направляла своїх «клієнтів» до банківської установи для укладання договорів та отримання кредитних карт. Після цього ошукані громадяни несли кредитки організаторові, за що жінка видавала їм «заробіток».

Коли невдачливі позичальники почали отримувати боргові повідомлення з банку, вони стали писати заяви у міліцію. Всього до правоохоронців звернулися 16 ошуканих громадян.

Загальна сума збитку, нанесена банку незаконними діями 30-річної жінки, склала 160 тисяч гривень.

У відношенні зловмисниці розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.ч.1 та 2 ст.190 кримінального кодексу України (шахрайство).

Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Одеситка зізналася у скоєному, ведеться слідство.

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ