Команда ДЮІ перемогла у змаганнях Американської асоціації юристів

Команда ДЮІ перемогла у змаганнях Американської асоціації юристів

08.06.13 23:12 0 1365
Кафедра кримінального процесу та юридична клініка «Захисник» Донецького юридичного інституту МВС України, починаючи з березня, взяли участь у міжнародному проекті, започаткованому Американською асоціацією юристів Ініціатива з верховенства права.

Метою проекту є розвиток у курсантів та студентів вищих навчальних закладів системи МВС України навичок правового захисту в кримінальному судовому процесі.

24 курсанти з усіх факультетів Донецького юридичного інституту МВС України у квітні пройшли тижневий тренінг, під час якого набули навичок виступів у суді. За підсумками тренінгу та за результатами голосування, що проводилось між самими учасниками, було сформовано команду Донецького юридичного інституту, яку очолила викладач кафедри кримінального процесу к.ю.н. Ганна Тетерятник.

У фінальній частині проекту, яка відбувалась 30 – 31 травня у м. Києві в Академії Адвокатури України команди Донецького юридичного інституту МВС України, Національної академії внутрішніх справ, Львівського державного університету внутрішніх справ та Одеського державного університету внутрішніх справ змагались в інсценованих судових процесах. Під час них учасники мали продемонструвати вступну промову у суді, навички проведення прямого та перехресного допитів, аналітичні та ораторські здібності у судових дебатах. Суддями змагань виступили викладачі Академії прокуратури України та самі організатори – представники Американської асоціації юристів.

У першому судовому засіданні наша команда зі сторони захисту: курсант 306 навчального взводу факультету міліції громадської безпеки Максим Лівша та курсант 308 навчального взводу слідчо-криміналістичного факультету Владислав Ковальов змагалися із командою обвинувачення Львівського державного університету внутрішніх справ. Судді відзначили високу якість та переконливість виступу нашої команди.

У другому судовому засіданні наша команда зі сторони обвинувачення: курсант 309 навчального взводу слідчо-криміналістичного факультету Канюк Юлія та курсант 310 навчального взводу слідчо-криміналістичного факультету Галкін Олексій зійшлися з не менш сильним суперником – командою зі сторони захисту Національної академії внутрішніх справ. Цей процес був по-справжньому запеклим та створював атмосферу реального судового засідання.

- Я вражений рівнем підготовки курсантів, професійні якості цих юних юристів зростали на моїх очах. Я дуже задоволений результатами проекту, і вважаю, що все вдалось на сто відсотків. Кожна з команд показала настільки високий рівень підготовки, що зараз нам важко визначитись із переможцем. До того ж, ми сподіваємось, що саме цей проект стане для курсантів хорошим стартом для подальшого розвитку своїх професійних здібностей та додасть впевненості у їх яскравому майбутньому. Ми вирішили не розподіляти команди за місцями, а визначити переможців за номінаціями. – зазначив експерт асоціації та головний суддя змагань юрист з понад 30-річним досвідом виступів у судах Джеймс Лофтон.

Приємно відзначити, що команда Донецького юридичного інституту МВС України перемогла у номінації «Краща заключна промова».

Під час нагородження організатори проекту відзначили, що вони б дуже хотіли, аби у всіх курсантів Донецького юридичного інституту, яких вони побачили на тренінгу, була можливість взяти участь у змаганнях, адже кожен з них проявив себе на дуже високому рівні.

ДЮІ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Євпаторії наряд ДСО ...
Наступна новина: Акторку з Техасу ...

КОМЕНТАРІ