На Хмельниччині рятувальники дбають про безпеку людей на водоймах

На Хмельниччині рятувальники дбають про безпеку людей на водоймах

09.06.13 11:32 0 1149
8 червня співробітники Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області провели рейд з питань запобігання загибелі людей на водних об’єктах міста. В ході рейду відпочивальникам роз’яснювались правила поведінки на воді та вручались пам’ятки і листівки застережного характеру.

Відпочинок біля водойм має оздоровчий вплив на організм людини. Разом з тим невиконання попереджувальних заходів власниками або орендарями водойм та ігнорування заходів безпеки громадянами може обернутись трагедією. Слід зазначити, що в місті Хмельницькому діє лише одне місце відпочинку на воді – це міський пляж, на якому забезпечено виконання вимог Правил охорони життя людей на водних об’єктах, та організоване чергування рятувальників. На решті водоймищ міста не виконано навіть елементарних заходів безпеки. Зокрема, щодо позначення меж купання буйками, встановлення стендів з рятувальними засобами, очищення дна від сторонніх предметів, а у місцях заборонених та необладнаних для купання не встановлені заборонні таблички.

Тож ДСНС закликає громадян суворо дотримуватись елементарних правил безпеки на воді з однією метою – уберегти своє життя та життя своїх дітей. Пам’ятайте – порушення правил безпеки призводить до трагічних наслідків. Ні в якому разі не можна купатися в незнайомих або необладнаних для цього належним чином місцях. Небезпечно заходити у воду в нетверезому стані, пірнати з мостів, на мілководді та після тривалого перебування на сонці. Не влаштовуйте небезпечні ігри на воді, контролюйте ігри дітей. Розраховуйте свої сили та не запливайте далеко, уникайте води зі швидкою течією.

ГУ ДСНС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Прилуках міліція ...

КОМЕНТАРІ