Транспортною міліцією Донеччини викрито у корупції двох депутатів

Транспортною міліцією Донеччини викрито у корупції двох депутатів

09.06.13 12:35 0 1327
Правоохоронці встановили, що народні обранці – депутати селищної ради одного з селищ Донецької області, всупереч вимогам Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» своєчасно не подали декларації про майно й доходи.

Відповідно до згаданого Закону суб’єкти відповідальності за корупційні правопорушення зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати за місцем роботи декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік за формою, що додається до Закону.

Проте народні обранці, один з яких працює заступником директора одного з оздоровчих комплексів, що на Азовському узбережжі, а другий – бригадиром у тому ж рекреаційному закладі, у зазначений термін вказані документи не надали.

Депутати пояснили, що були проінформовані про необхідність подачі декларації. У 2012 році подавали декларації про доходи за 2011 рік до відділу кадрів свого підприємства, а цього року… забули. На лікарняному «слуги народу» не знаходилися, за межі України не виїздили, тобто мали можливість не порушувати антикорупційне законодавство.

Таким чином, будучи депутатами місцевої ради, громадяни порушили обмеження щодо фінансового контролю, а саме вимоги частини 1 статті 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», за яке встановлено відповідальність за частиною 1 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Протоколи направленню для розгляду до суду, який тепер і вирішить, яку саме відповідальність і нестимуть народні обранці.

СЗГ УМВС України

на Донецькій залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Запорізькі міліціонери ...
Наступна новина: На Донеччині затримали ...

КОМЕНТАРІ