"Злодійську метушню" в магазині припинив наряд ДСО

09.06.13 12:47 0 1519
Двоє маріупольців вночі зламали магазин, не помітивши, що він під охороною. Наряд Державної служби охорони затримав обох при спробі винесення товару через вікно.

О пів-на п’яту ранку до одного з магазинів Маріуполя, що на Донеччині, підійшли двоє хлопців. Переконавшись, що їх не бачать, вони викруткою зламали замок ролета на дверях. Із дверним замком виходило гірше – не зважаючи на всі зусилля, він не піддавався. Тоді аналогічним чином був піднятий ролет на вікні, яке відкрити вже не склало труднощів. Один із зловмисників проник до приміщення, другий залишився ззовні, готовий прийняти гроші і товар.

Двоє приятелів були приблизно одного віку, 22 і 23 років. Старший з них вже мав судимість. Судячи з усього, саме він і підбив товариша на правопорушення, вибрав час і місце, допоміг впоратися із замками, але сам при цьому розсудливо залишився ззовні. Касу усередині магазину знайти не вдалося, і правопорушники почали готувати до винесення все, що траплялося під руку. При цьому вони не помітили датчиків охоронної сигналізації.

Молодший інспектор групи затримання Маріупольського міжрайонного відділу ДСО Владислав Павленін розповів, що прибув із нарядом за декілька хвилин, і відразу ж виявив сліди злому і проникнення на об'єкт. Навіть із вулиці було чути шум – це зловмисник штовхав до вікна ящики із солодощами. Почувши команду «Виходь, міліція», він слухняно вибрався назовні, не розуміючи, куди зник його «наставник». Останній зачаївся неподалік в кущах, де незабаром і був виявлений. На землі лежали речові докази – викрутка і великі ножиці. На цьому заняття злодійськими справами і закінчилися.

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає позбавлення волі строком до шести років.

УДСО при ГУМВС України

в Донецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Донеччині затримали ...
Наступна новина: У Сирії урядові війська ...

КОМЕНТАРІ