У Лівії пішов у відставку начштабу армії після кривавих заворушень

У Лівії пішов у відставку начштабу армії після кривавих заворушень

10.06.13 01:20 0 1396
У Лівії в неділю пішов у відставку начальник штабу армії генерал-майор Юсеф аль-Манґуш, назвавши як причину велике число загиблих у кривавих сутичках у місті Бенгазі у східній частині країни. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

А прем’єр-міністр Лівії Алі Зідан перервав поїздку країною через насильство в Бенгазі, яке він назвав «сумним і болісним».

У суботу в Бенгазі сталися сутички, внаслідок яких загинула, за уточненими даними, не менш як 31 людина, також повідомляли про понад 80 поранених.

Сутички спалахнули, коли до штаб-квартири ополчення «Щит Лівії», яке діє зі згодою Міністерства оборони, прийшли демонстранти, які вимагали розпустити це ополчення. У бій між демонстрантами і ополченцями втрутилася й армія. Бій тривав кілька годин.

Останнім часом у Лівії наростає невдоволення численними ополченнями зі складу колишніх повстанців проти влади Муаммара аль-Каддафі, які й після її скинення залишилися як самостійні формування, іноді визнані нинішньою владою, а іноді й ні.

За словами оглядачів, до такого стану призводить слабкість нинішньої влади, яка не має сили роззброїти ці загони, а подеколи й покладається на них у забезпеченні порядку.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У столиці Угорщини ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: за ...

КОМЕНТАРІ