У Тернополі відбувся "круглий стіл" з питань енергозбереження

У Тернополі відбувся "круглий стіл" з питань енергозбереження

10.06.13 11:21 0 1188
Про енергетичну безпеку України, розвиток альтернативної енергетики та енергозбереження йшлося під час засідання “круглого столу”, організованого Тернопільською експертною групою.

Участь в його роботі взяли представники ОДА, депутати Тернопільської обласної та міської рад, профільні фахівці.

«Питання державної енергетичної безпеки є надзвичайно важливим на даний час. Указом Президента України про Національний план дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» передбачено реформування енергетичного сектору, що для Тернопільської області є особливо важливо, адже у структурі споживання енергетичних ресурсів в області домінуюче місце займає природний газ, а основне та допоміжне обладнання значної кількості котелень бюджетних установ та організацій вичерпало допустимі терміни експлуатації», - зазначив у своєму виступі заступник начальника управління з питань паливно-енергетичного комплексу Департаменту розвитку інфраструктури Тернопільської облдержадміністрації Віктор Михальський.

Він наголосив, що головним напрямком роботи у сфері енергозбереження є залучення до паливно-енергетичного балансу області енергії, виробленої з альтернативних джерел та характерних для нашого регіону альтернативних видів палива.

Основними заходами щодо забезпечення скорочення споживання природного газу бюджетними установами та організаціями, підприємствами-виробниками теплової енергії в області є впровадження заходів з переведення котелень на альтернативні види палива; заміна застарілого енергоємного котельного обладнання; переведення опалення на індивідуальні блочно-модульні котельні; модернізація мереж теплової енергії, зокрема, заміна теплових мереж з використанням попередньоізольованих труб; впровадження переходу на індивідуальні теплові пункти; розроблення та затвердження схем розвитку систем теплопостачання та визначення оптимального співвідношення централізованого, децентралізованого, автономного та індивідуального опалення на підставі визначених теплових навантажень, термомодернізація будівель житлового фонду та соціальної сфери.

Віктор Михальський поінформував присутніх на сьогоднішній день 197 котелень бюджетних установ та організацій працюють на альтернативному паливі (відходи деревини, торф), що дозволяє скоротити щороку споживання понад 2,2 млн куб. метрів природного газу. У 151 установі та організації бюджетної сфери впроваджено системи електрообігріву з встановленням засобів диференційованого обліку електроенергії, що дозволяє щороку замістити споживання 1,1 млн куб. метрів природного газу.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ірина Акімова: ...

КОМЕНТАРІ