Запорізькі міліціонери ліквідували

Запорізькі міліціонери ліквідували "квартиру-наркоплантацію"

10.06.13 10:58 0 1371
Під час операції «Мак-2013» до співробітників сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Хортицького РВ Запорізького міського управління ГУМВС України в Запорізькій області надійшла інформація про те, що мешканці однієї з квартир по проспекту Радянському виготовляють за місцем мешкання наркотики.

Інформацію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато розслідування за ознаками ст. 309 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання… наркотичних засобів без мети їх збуту). Співробітниками міліції було отримано ордер на обшук згаданої квартири.

Потрапивши до приміщення, міліціонери у одній з кімнат виявили справжню плантацію конопель. Рослини ретельно вирощувалися із додержанням необхідної вологості та температурного режиму, що забезпечувались кондиціонерами та застосуванням крапельного поливу. Освітлення забезпечувалось спеціальними потужними лампами денного світла.

У квартирі знаходилися рослини різних розмірів та циклу розвитку: від «розсади» у квіткових горщиках до справжніх «дерев» майже у зріст дорослого чоловіка. Відшукали правоохоронці й висушену та готову до вживання марихуану, а також знаряддя для її обробки.

Відповідно, того ж дня було розпочато кримінальне провадження за ознаками ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Вилучене наркозілля направлено до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру для дослідження. А міліціонери наразі з’ясовують деталі протизаконної діяльності квартирних «наркоплантаторів».

ВЗГ ГУМВС України

в Запорізькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Казначейство України ...
Наступна новина: У Хмельницькому ...

КОМЕНТАРІ