Стан Чорнобильської АЕС перевірили фахівці з МАГАТЕ

Стан Чорнобильської АЕС перевірили фахівці з МАГАТЕ

10.06.13 11:00 0 1231
На Чорнобильській АЕС завершила роботу місія Міжнародної агенції з атомної енергії. Експерти МАГАТЕ інспектували причини і наслідки часткового обвалення покрівлі та стінових конструкцій четвертого енергоблоку, що сталося 12 лютого 2013 року. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Згідно з повідомленням на сайті ЧАЕС, експерти МАГАТЕ дали низку попередніх рекомендацій, які стосувалися, в першу чергу, запобігання можливості пошкодження інших будівельних конструкцій, а також порекомендували ЧАЕС реалізувати низку організаційно-технічних заходів щодо посилення контролю будівельних конструкцій та підвищення загальнопромислової та радіаційної безпеки.

«Експерти позитивно оцінили дії персоналу Чорнобильської АЕС як під час події, так і під час її ліквідації та розслідування причин. Зокрема, було відзначено, що ЧАЕС швидко і професійно зреагувала на подію, своєчасно оприлюднила інформацію про неї і оперативно інформувала громадськість про хід подальших дій. Були підкреслені зусилля ЧАЕС з управління наслідками події таким чином, щоб уникнути затримок з реалізацією заходів у рамках Плану здійснення заходів на об’єкті «Укриття» (SIP), зокрема будівництва НБК (нового безпечного конфайнменту)», – інформують на ЧАЕС.

Остаточний офіційний звіт за результатами місії МАГАТЕ представить на початку липня.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Севастопольська міліція ...
Наступна новина: Дві Кореї провели перші ...

КОМЕНТАРІ