Дві Кореї провели перші переговори за кілька років

Дві Кореї провели перші переговори за кілька років

10.06.13 11:01 0 890
Представники Північної і Південної Кореї зустрілися в неділю вперше за понад два роки в намаганні зменшити напруженість, яка виникла останнім часом. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Представники нижчого рівня зустрілися в демілітаризованому селищі Пханмунджом на кордоні між двома Кореями й домовилися провести зустріч уже на рівні міністрів у середу у столиці Південної Кореї Сеулі.

Як повідомив речник Міністерства возз’єднання Південної Кореї, сторони обговорили технічні питання цієї зустрічі, такі, як місце її проведення чи чисельність делегацій.

За словами речника, переговори відбулися спокійно, але Сеул очікує, що глибше зрозуміє справжню позицію Пхеньяна вже в середу.

Зустріч відбулася через лічені години по тому, як президенти США і Китаю на зустрічі в Каліфорнії дійшли згоди, що Північна Корея мусить відмовитися від своєї ядерної програми.

Напруженість на Корейському півострові почала зростати після запуску північнокорейської ракети у грудні минулого року, що Пхеньянові забороняють резолюції Ради безпеки ООН, і особливо різко зросла по тому, як Рада безпеки наклала на Північну Корею нові санкції через її вже третє ядерне випробування в лютому.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Стан Чорнобильської АЕС ...
Наступна новина: Тайсон Ф’юрі: "Нокаутую ...

КОМЕНТАРІ