Прем’єр Туреччини знову засудив демонстрантів, протести тривали ,

Прем’єр Туреччини знову засудив демонстрантів, протести тривали ,

10.06.13 11:03 0 1273
Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган знову засудив у неділю демонстрантів, які виступають проти його уряду. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Він назвав їх «мародерами», а своїх прихильників закликав «провчити учасників протестів» на місцевих виборах наступного року.

При цьому Ердоган закликав своїх прихильників не вдаватися до насильства.

Тим часом у Стамбулі в неділю вже десятий день поспіль на вулиці вийшли десятки тисяч демонстрантів. Менш численні акції протесту відбувалися в Анкарі, Ізмірі й інших містах.

Зокрема, у Стамбулі демонстранти палили автомобільні шини і кидали в поліцію феєрверки, поліція відповідала подразливим газом.

У суботу уряд Туреччини вже заявляв, що протести «перебувають під контролем».

Акції, які почалися 31 травня як протест проти плану ліквідації невеликого парку біля площі Таксім у Стамбулі, переросли в політичні виступи з вимогою відставки прем’єра і уряду і поширилися на інші міста країни. У сутичках демонстрантів і поліції поранені кілька тисяч людей, із протестами також пов’язують смерть трьох людей – двох протестувальників і поліцейського.

* Пиво й інший алкоголь демонстративно присутні на площі Таксім у Стамбулі. Багатьох демонстрантів розлютило прагнення уряду обмежити продаж алкоголю.

* Юрба на площі Таксім у Стамбулі ввечері 8 червня – дев’ята ніч поспіль.

* «Чарши» – група прихильників клубу «Бешикташ» із анархістсько-лівацькими поглядами.

* Фани разом проти уряду: «Бешикташ» у чорно-білому, «Фенербахче» у жовто-чорному і «Ґалатасарай» у червоно-жовтому.

* Фани «Фенербахче» з пивом співають футбольних пісень упереміш із гаслами проти уряду.

* Шарфи фанів турецьких футбольних клубів навколо портрету Мустафи Кемаля Ататюрка, засновника сучасної світської Туреччини, на площі Таксім у Стамбулі.

* «Стамбул єдиний із 31 травня» – кольори трьох провідних футбольних клубів Туреччини зі Стамбула разом в одному прапорі на площі Таксім: червоний – «Ґалатасарай», жовтий – «Фенербахче», чорний – «Бешикташ». ? ? ? ? || ? 1/7 ... ? вимкнути підписи вимкнути підписи /**/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ