Новий прем’єр Молдови закликав розбудовувати довіру у справі Придністров’я

Новий прем’єр Молдови закликав розбудовувати довіру у справі Придністров’я

10.06.13 11:08 0 1248
Прем’єр-міністр Молдови Юріє Лянке закликав у неділю відновити переговори у справі сепаратистського регіону Придністров’я. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

В інтерв’ю Національному радіо Молдови він заявив, що країна не стане повністю працездатною системою, якщо не повернути Придністровський регіон у єдиний політичний, економічний і культурний простір Молдови.

Лянке привітав «малі кроки» до врегулювання, які робив уряд його попередника Влада Філата, і додав, що наразі він не бачить можливості для прориву.

За його словами, його уряд продовжить робити ці «малі кроки» і «розбудовувати довіру» у відносинах із сепаратистами.

Прем’єр додав, що вітав би прямі переговори з фактичним лідером Придністров’я Юрієм Шевчуком.

А на своїй сторінці у фейсбуці Лянке написав, що Молдова має зробити свою інтеграцію з Європейським союзом «незворотною».

Юріє Лянке став прем’єр-міністром Молдови наприкінці минулого місяця після вимушеної відставки уряду прем’єра Влада Філата. До його владної Коаліції за європейське урядування ввійшли Ліберально-демократична партія Молдови на чолі з Філатом, до якої належить і він сам, і Демократична партія Молдови, які були і у складі попередньої коаліції, Альянсу за європейську інтеграцію, а також кілька депутатів-реформаторів із Ліберальної партії, яка до попереднього Альянсу входила повністю.

У двох попередніх урядах Молдови на чолі з Філатом Лянке був із 2009 року першим віце-прем’єром і міністром закордонних справ і європейської інтеграції.

Придністров’я, фактично непідконтрольне Кишиневу, односторонньо проголосило ніким не визнану «незалежність» від решти Молдови ще 1991 року. Переговори про врегулювання ситуації вже тривалий час практично не зсуваються з місця.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівники столичного ...
Наступна новина: Школярі Львівщини успішно ...

КОМЕНТАРІ