Своєчасні первинні реанімаційні заходи луганських міліціонерів врятували життя чоловіку

Своєчасні первинні реанімаційні заходи луганських міліціонерів врятували життя чоловіку

10.06.13 12:30 0 1644
У минулі часи Ворошиловградська школа міліції користувалася заслуженою повагою не тільки в міліцейському середовищі, а й серед громадян. Зараз це – Луганське училище професійної підготовки працівників міліції, і традиції високоякісної підготовки молодих правоохоронців не тільки зберігаються, а і примножуються. Про один з таких випадків у своєму листі, що прийшов на ім'я начальника ГУМВС України у Луганській області генерал-лейтенанта міліції Євген Польського, розповіли мешканці міста Щастя.

У своєму листі Віктор Кузьмич і Надія Юхимівна розповіли про трагічний випадок, що стався 31 травня, але, який, нащастя, закінчився благополучно тільки завдяки своєчасному втручанню працівників міліції.

Того дня Віктор Кузміч ремонтував вдома електропровідку. Він – досвідчений електрик зі стажем, проте, як то кажуть, і на стареньку буває помилка. У якийсь момент чоловік, перевіряючи ділянку провідки, включив електрику і забув вимкнути. І така необережність призвела до того, що сталося замикання. Розряд судомою стиснув руки, оголені дроти обпекли груди...

Побачивши, що сталося, його дружина стала судорожно набирати номер «швидкої», але на іншому кінці телефону було весь час зайнято. Що робити? І тоді Надія Юхимівна прийняла єдино вірне рішення – звернутися до міліції. Навпроти будинку розташована територія міліцейського училища. Звідки тільки взялися сили у літньої жінки – невідомо, та вона буквально за кілька секунд подолала чотири сходових прольоти, оббігла навколо будинку і стала стукати в двері прохідної: «Врятуйте, допоможіть, чоловіка вбило струмом!».

Наряд негайно повідомив про це черговому офіцеру – старшому лейтенанту міліції Акіму Граковському, і той, разом з курсантами училища рядовими міліції Олександром Шавлаком та Олексієм Шишкіним та інспектором - черговим, старшим лейтенантом міліції Олексієм Тацковим, миттєво побігли до квартири, де трапилася біда.

Коли міліціонери вбігли в квартиру, вони побачили, що чоловік лежить на підлозі обличчям вниз. У квартирі стояв неприємний запах гару. З рота постраждалого йшла піна, а потім і кров. Як з'ясувалося згодом, струм уразив легені чоловіка. Міліціонери негайно приступили до первинних реанімаційних і протишокових заходів. У цей час черговому училища вдалося викликати «швидку допомогу». З якоїсь причини в кареті приїхав лише фельдшер, і міліціонери стали допомагати йому транспортувати потерпілого до машини швидкої допомоги. Тільки після того, як людське життя опинилося в безпеці і чоловіка відвезли до медичного закладу, правоохоронці повернулися в розташування училища. Але саме їхнє своєчасне і вірне втручання врятувало Віктора Кузміча.

У листі Віктор Кузьмич і Надія Юхимівна називають вчинок міліціонерів мужнім і самовідданим, а ще – справжнім проявом людської доброти. І, на думку авторів, чим більше в міліції буде таких хлопців, готових прийти на допомогу за першим покликом, тим краще буде для всіх нас.

Відділ зв'язків з громадськістю

ГУМВС України у Луганській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирські УБОЗівці ...
Наступна новина: 233 закарпатським матерям ...

КОМЕНТАРІ