Івано-Франківщина: на Коломийщині відбувся районний фестиваль обдарованих дітей «Таланти писанкової Коломийщини»

Івано-Франківщина: на Коломийщині відбувся районний фестиваль обдарованих дітей «Таланти писанкової Коломийщини»

10.06.13 11:14 0 1412
Днями в МПК «Народний дім» відбувся районний фестиваль обдарованих дітей «Таланти писанкової Коломийщини». Гостей свята вітали голова райдержадміністрації Михайло Негрич, голова районної ради Богдан Болюк, перший заступник директора департаменту освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту Івано-Франківської облдержадміністрації Володимир Дутчак, перший заступник начальника головного управління юстиції в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук, перший заступник начальника головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Марцинюк, в.о.начальника відділу освіти Марія Козловська.

Голова райдержадміністрації Михайло Негрич привітав присутніх зі святом та відзначив, що діти — це майбутнє нації та держави, на них покладають свої найкращі сподівання батьки, педагоги, наставники. Бог щедро обдарував дітей на Коломийщині різними талантами: до науки, мистецтва, спорту. Вони прославляють рідну землю та приносять радість батькам і вчителям перемогами на конкурсах, олімпіадах та спартакіадах, підтверджуючи своїм успіхом те, що наш край і його люди благословенні Господом. Обдаровані діти — гордість і надія Коломийщини!

Голова райдержадміністрації Михайло Негрич спільно з головою районної ради Богданом Болюком вручив учням та учителям, які прославили Коломийщину на всю Україну своїми численними досягненнями та здобутками грамоти і нагороди у номінаціях «Гордість Коломийщини», «Педагогічний Олімп». Також вручено грамоти та подарунки учням і учителям у намінаціях «Майстри дивослова», «Точні науки», «Природничі науки», «Суспільствознавчі дисципліни», «Краєзнавство та туризм», «Юні пожежники та вихованці школи безпеки», «Інтелект і творчість», «Олімпійська надія Коломийщини», «Талант і майстерність».

На виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича «Діти - майбутнє України» проведено фестиваль «Таланти писанкової Коломийщини» – одна з перших справ, яка сповістила краянам про обдарованих сучасних юнаків та юнок. Нове видання «Таланти писанкової Коломийщини» представило нариси про обдарованих та націлених на успіх дітей, покоління завзятої молоді у різних напрямах своїх майбутніх професій, бажань, захоплень у дорослому житті.

2013-й - Рік дитячої творчості в Україні. Це є орієнтиром для всіх педагогів Коломийщини. Виявлення й підтримка обдарованих дітей як носіїв «золотого генофонду» країни та її стратегічного багатства - пріоритетне завдання освітян району. Наш край пишається досить вагомими здобутками юних обдаровань. У цьому навчальному році 32 учнів загальноосвітніх навчальних закладів району стали переможцями ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів.

Всього 88 учнів та 16 колективів (команд) стали переможцями обласних та Всеукраїнських конкурсів та змагань.

З метою забезпечення підтримки обдарованих дітей цього року премією голови Коломийської районної державної адміністрації і голови Коломийської районної ради нагороджено учнів, котрі стали переможцями різноманітних конкурсів і олімпіад.

Троє учнів отримали персональну премію Героя України В.М. Ткачука – Денис Іван, учень Великокам’янської ЗОШ І-ІІІ ст., Мацьків Ірина, учениця Печеніжинської ЗОШ І-ІІІст., Малярчук Віталія, учениця Отинійської ЗОШ І-ІІІ ст.

Тож будемо сподіватися, що усі дитячі мрії здійсняться, таланти розквітатимуть, а дорослі, які взялися за таку благородну справу, будуть їм у цьому допомагати. І на українському олімпі кожного року з’являтимуться нові талановиті зірочки, які сяятимуть ще яскравіше!

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Завершився конкурс ...

КОМЕНТАРІ