Кримчанин підозрюється у скоєнні більше сотні крадіжок з автомобілів громадян на території України

Кримчанин підозрюється у скоєнні більше сотні крадіжок з автомобілів громадян на території України

10.06.13 11:34 0 1090
Зловмисник, затриманий у Красноперекопську на «гарячому», зізнався, що вже 7 місяців як звільнився з місць позбавлення волі. Весь цей час він колесить по Україні та здійснює крадіжки з автомобілів громадян. За його зізнанням, за цей час він розкрив близько сотні машин.

31-річний житель Армянська приїхав до Красноперекопська ввечері 6 червня. Гастролер вишукував у місті залишені без нагляду автомобілі. Орудуючи викруткою, зловмисник розбивав скло транспортного засобу та викрадав із салону все майно, що становить хоч якусь цінність.

Зловмисника вистежив оперуповноважений карного розшуку Красноперекоского міського відділу міліції автономії Наріман Фетляєв, який того дня заступив на добове чергування у складі слідчо-оперативної групи.

Пізно вночі правоохоронці виїхали за викликом на сімейний скандал. В одному з дворів увагу лейтенанта міліції Фетляєва привернули два поліетиленових пакети біля лавочки. Усередині знаходилися праска, навігатор, магнітола. Правоохоронцю це здалося підозрілим, і він вирішив дочекатися господаря майна, сховавшись за деревом.

Минуло небагато часу і надворі з'явився молодий чоловік. Перехожий постійно озирався та явно побоювався чужих очей. Переконавшись, що навколо нікого немає, незнайомець швидко підійшов до лави і, схопивши пакунки, спробував залишити двір. У цей момент він і був затриманий міліціонером. При особистому огляді у чоловіка був виявлений складаний ніж. Решту підручних засобів він завбачливо залишив в іншому місці: пройшовши пару метрів підоспілі на допомогу міліціонери виявили пакет з ліхтариком, який одягається на голову, викрутку і прогумовані рукавички.

Чоловік був доставлений до Красноперекопського МВВС. У кабінеті оперуповноваженого він зізнався, що вилучені у нього речі викрадені їм усього пару годин тому з автомобілів місцевих жителів.

- Поки власники мирно спали, житель Армянська майстерно зламував їх машини. Зі слів зловмисника, за ніч він встиг розкрити шість автомобілів. У салонах двох з них було порожньо, а з решти він викрав флешкарти, навігатор, магнітолу, монітор та інші речі. Загальний збиток, заподіяний потерпілим, склав понад чотири тисячі гривень, - розповів Наріман Фетляєв.

Коли вранці жителі міста прийшли до міліції із заявами про крадіжки з їхніх машин, були вражені оперативністю правоохоронців у затриманні зловмисника. Свої речі потерпілі впізнали, їх їм повернуть після проведення всіх необхідних слідчих дій. Громадяни сердечно подякували міліціонерам за відмінну роботу і професіоналізм.

У ході перевірки з'ясувалося, що затриманий житель Армянська раніше неодноразово судимий за різні злочини - крадіжки, грабежі та розбій. У цілому зловмисник провів у місцях позбавлення волі близько 15 років.

На органи слідства чекає величезна робота по встановленню всіх фактів злодіянь затриманого і суми заподіяної ним шкоди.

Правоохоронцям чоловік заявив, що не кається у скоєному, а жалкує лише про те, що він, професіонал, на рахунку якого більше сотні розкритих машин по всій Україні, так нерозумно попався.

На даний час зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді арешту. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 185 КК України - крадіжка, вчинена повторно. Мабуть, найближчі п'ять років зловмиснику знову доведеться провести в колонії.

СЗГ ГУМВС України

в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ