Столичні правоохоронці впевнені:

Столичні правоохоронці впевнені: "Чужих дітей не буває"

10.06.13 12:42 0 1905
Міліціонери столиці напередодні шкільних канікул та літнього відпочинку провели на території Києва профілактичні заходи під умовною назвою «Діти вулиці». Вони спрямовані перш за все на попередження дитячої бездоглядності та насиллю в сім'ях, де виховуються діти, профілактику вчинення правопорушень з боку неповнолітніх і відносно них, виявлення бродяжництва та жебрацтва, а також осіб, які продають дітям алкогольні й тютюнові вироби, втягують неповнолітніх у протиправну діяльність та інших негативних явищ.

Операцію провели відділ кримінальної міліції у справах дітей ГУМВС України в м. Києві спільно з підрозділами громадської безпеки, боротьби з незаконним обігом наркотиків, столичної державної автомобільної інспекції. По закінченню заходів з назвою «Діти вулиці» міліціонери столиці підвели її підсумки.

Так, в ході профілактичного відпрацювання ними було перевірено 295 місць концентрації неповнолітніх. Правоохоронці виявили та доставили до районних управлінь 101 дитину, з яких: 19 – за скоєння кримінальних правопорушень, 47 – за скоєння адміністративних правопорушень та 37 дітей у віці до 16 років, які перебували без догляду дорослих. Із числа доставлених - 9 дітей було поміщено до дитячого притулку міста Києва, 2 – до медичних закладів, інших повернуто батькам.

Разом з цим задокументовано 3 факти злісного ухилення від виконання батьківських обов’язків по догляду за дитиною (ст. 166 КК України) за якими відкрито кримінальні провадження. Відкрито 2 кримінальних провадження за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст.156 КК України (розбещення неповнолітніх) та 1 кримінальне провадження за ч. 1 ст. 155 КК України (статеві зносини з особою яка не досягла статевої зрілості). Відкрито також кримінальне провадження по 4 фактам втягнення дорослими неповнолітніх у протиправну діяльність (ст. 304 КК України), з них 2 – у пияцтво та 2 – у злочинну діяльність.

До адміністративної відповідальності під час профілактичних заходів притягувалися і дорослі. Зокрема, 43 особи за незаконний продаж неповнолітнім алкогольних та тютюнових виробів (ст.156 КУпАП), 62 - за невиконання батьківських обов’язків із виховання своїх дітей (ст.184 КУпАП) та 5 осіб за доведення неповнолітніх до стану алкогольного сп’яніння (ст. 180 КУпАП). Також, притягнуто до адміністративної відповідальності 40 неповнолітніх, які вже в такому юному віці пристрастилися до дорослих згубних звичок. Працівники ВКМСД у місті Києві цього разу стосовно неповнолітніх склали 28 протоколів за паління у громадських місцях (ст.175-1 КУпАП) та 10 за вживання спиртних напоїв (ст.178 КУпАП).

А тому співробітники міліції в черговий раз переконалися, що вести профілактику потрібно не тоді, коли діти вже стали на «хибну стежину», а задовго до того. Діти — наш найдорожчий скарб і наше майбутнє. Тож безпека та виховання сучасних підлітків повинні стати не тільки завданням кримінальної міліції у справах дітей, а й спільною турботою батьків, вчителів, органів влади та громадськості. Робота у напрямку попередження дитячої злочинності та безпритульності триватиме й надалі.

ВЗГ ГУМВС України в місті Києві
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ