Guardian повідомила, хто розповів їй про стеження за американцями

Guardian повідомила, хто розповів їй про стеження за американцями

10.06.13 11:35 0 1248
29-річний американець визнав, що саме він організував витік до преси інформації про таємні програми спостереження у США. Едвард Сноуден, який стверджує, що працював на Агентство національної безпеки та ЦРУ, каже про існування шпигунської машини, здатної отримати дані про кожного американця. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Минулого тижня американська газета Washington Post і британська Guardian оприлюднили деякі деталі розкриття інформації телефонної компанії Verizon та великих інтернет-компаній, таких як Google і Facebook.

У неділю Guardian назвала ім’я свого інформатора за його власним бажанням. Із Гонконгу, де він зараз перебуває, Сноуден повідомив про мотиви своїх дій.

«Гадаю, суспільство має знати мотиви людей, які займаються спостереженням, що виходить за межі демократичної моделі. Коли ви підриваєте міць влади, що є принципово небезпечною річчю для демократії», – сказав цей чоловік.

У Центральному розвідувальному управлінні США від коментарів відмовилися. За словами американських чиновників, відвертість Едварда Сноудена є небезпечною і безвідповідальною.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ