На Рівненщині у службі зайнятості вручили перші ваучери для професійної перепідготовки

На Рівненщині у службі зайнятості вручили перші ваучери для професійної перепідготовки

10.06.13 12:43 0 1340
7 червня у Рівненському міському центрі зайнятості видали перші в регіоні ваучери  для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці.

Така можливість надана людям, старшим 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років, новим Законом України «Про зайнятість населення». Для реалізації його положень 4 квітня 2013 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці». Цією постановою затверджено Порядок видачі ваучерів для підвищення конкурентоспроможності осіб на ринку праці та перелік професій, спеціальностей і напрямів підвищення кваліфікації, для навчання за якими може бути виданий ваучер.

Заступник директора обласного центру зайнятості Тетяна Новорок, вручаючи перші ваучери, зазначила, що ця нова послуга дає людині, і не тільки безробітній, можливість підвищити свою кваліфікацію, працевлаштуватися або закріпитися на робочому місці та почуватися упевненіше.

Ваучери на перепідготовку за спеціальністю «Землевпорядкування» отримали Наталія Ющук з Рівненського району та Наталія Бріф з Рівного, за спеціальністю «Промислове і цивільне будівництво» - Володимир Шевчук та Віктор Мулик (Рівне). Отримуючи документ, Віктор Мулик сказав, що це відчутна допомога держави, яка повернулася лицем до людини, а Наталія Ющук зазначила, що після навчання збудеться її мрія. Володимир Шевчук сподівається на розвиток свого бізнесу, а Наталія Бріф подякувала державній службі зайнятості, що й у старшому віці дає можливість навчатися  потрібній спеціальності.

Власники ваучерів протягом трьох місяців оберуть із затвердженого переліку навчальний заклад, у якому вони хочуть проходити перепідготовку, укладуть з ним угоду, а з коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття виплатять вартість ваучера (максимально на сьогоднішній день 11470 гривень, тобто до десяти прожиткових мінімумів).

Вітаючи перших власників ваучерів, фахівці служби зайнятості запрошують на консультації усіх, хто хоче почуватися упевненіше у сучасних ринкових умовах, пройшовши перепідготовку, спеціалізацію чи підвищення кваліфікації.

Детальніше про порядок видачі ваучерів, перелік професій, спеціальностей та навчальних закладів можна дізнатися у найближчому центрі зайнятості або на нашому сайті у рубриці «Реалізація нового Закону України «Про зайнятість населення».

        Фото можна переглянути тут

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Керівництво Головного ...

КОМЕНТАРІ