В Луцьку відбулося позачергове засідання виконавчого комітету

В Луцьку відбулося позачергове засідання виконавчого комітету

10.06.13 20:43 0 1297
Першим питанням порядку денного було: «Про отримання середньострокової позики». Доповідачем виступила начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова. Вона зазначила, що За 5 місяців поточного року бюджет міста по доходах виконано на 89,4 %. Недоотримано до планових призначень 15,2 млн грн, в т.ч. доходів, що враховується при визначенні обсягу, міжбюджетних трансферів - 15, 1 млн грн.

Згідно помісячного розпису доходів І кошику, доведеного Міністерством фінансів, за 5 місяців виконання становить 91,7 %. Недоотримано 9 345, 1 тис. грн.

Невиконання бюджету по доходах не дозволяє проводити видатки, передбачені помісячним розписом.

У червні, відповідно до помісячного розпису, необхідно виплатити 56,7 млн грн заробітної плати працівникам бюджетної сфери, в т.ч. 41 млн грн працівникам освіти.

Отримання середньострокової позики у розмірі 9 345 тис. грн. дасть змогу виплатити заробітну плату вчасно.

Лілія Єлова нагадала, що в січні цього року було списано на погашення середньострокових позик 11,8 млн грн, що негативно вплинуло на фінансування захищених статей видатків.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук зауважив, що середньострокову позику необхідно взяти, аби до початку відпустки провести усі розрахунки з педагогами. Тим більше, за його словами, це безвідсоткова позика.

Святослав Кравчук зауважив, що якщо не взяти цієї позики, то ми вилучимо з бюджету усі кошти і не матимемо за що проводити підготовку до роботи в осінньо-зимовий період.

За його словами, таку практику застосовують й інші обласні центри України, особливо на початку літа, коли люди масово йдуть у відпустки.

Зрештою, члени виконкому підтримали запропонований проект рішення.

Також члени виконкому затвердили проектно-кошторисну документацію «Реконструкція зоокутка під зоопарк на вулиці Глушець, 16 в м. Луцьку». Загальна вартість будівництва становить 25865,528 тис. грн.

Міський голова Микола Романюк нагадав, що наше місто разом із польським містом Замость виграли кошти по Програмі транскордонної співпраці Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 на реконструкцію зоопарків.

Крім того, на засіданні виконкому розглянуто питання «Про погодження інвестиційної програми державного комунального підприємства «Луцьктепло» на 2013 рік». Доповідачем з цього питання виступила заступник директора ДКП «Луцьктепло» Тетяна Казачек. Вона зазначила, що така програма затверджується щорічно. Зокрема, обсяг її фінансування становить більше 3 млн грн.

За її словами, у 2012 році сума фінансування інвестиційної програми становила більше 4,5 млн грн. Однак, реалізувати її не вдалося, бо ДКП «Луцьктепло» власних коштів не мало, а додаткових надходжень залучити не вийшло.

Міський голова Микола Романюк поцікавився ситуацією із закриттям підвальних котелень у будинках на пр. Волі, 4, 8, та підключенням їх до загальної мережі теплопостачання. За його словами, там необхідно буде перекопати проспект Волі, тому необхідно виконати ці роботи швидше, аби можна було перейти до його ремонту.

Тетяна Казачек зазначила, що ці роботи планують орієнтовно провести у липні місяці. За її словами, роботи будуть виконані менш ніж за добу і тому рух транспорту центральною вулицею міста не прийдеться призупиняти на довго.

Міський голова попросив пришвидшити ці роботи.

Запитання до доповідача виникли у першого заступника міського голови Святослава Кравчука та Михайла Щура.

Отримавши відповіді на питання, члени виконкому підтримали запропоновані проекти рішення.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В уряді створили робочу ...
Наступна новина: На Житомирщині під час ...

КОМЕНТАРІ