Борис Клімчук: За непоправну шкоду, завдану природі, будуть відкриті кримінальні провадження

Борис Клімчук: За непоправну шкоду, завдану природі, будуть відкриті кримінальні провадження

11.06.13 01:17 0 951
Голова облдержадміністрації Борис Клімчук на сьогоднішній оперативній нараді в черговий раз наголосив на необхідності облаштування волинських баз відпочинку відповідно до сучасних санітарно-епідеміологічних вимог.

Борис Клімчук оприлюднив результати перевірок санепідемслужби оздоровчих об’єктів, які працюють у зоні озера Світязь та поблизу низки інших водойм краю. І хоч більшість з них вже модернізували каналізацію та системи водопостачання, окремі господарі баз поки не беруться до цього. «Хочеться із мінімальними витратами отримати максимальні прибутки? Так от, цього не буде», - підкреслив голова облдержадміністрації.

«Я дякую санепідемслужбі за якісну роботу, вони прискіпливо перевіряють бази відпочинку, не пропускають жодної дрібниці. Виявлено багато порушень, а приписи передані в прокуратуру», - повідомив Борис Клімчук.

Зокрема, кричуще недотримання санітарного законодавства виявлено на базі відпочинку Волинської обласної громадської організації «База відпочинку Пісочне» (с. Буцинь, Старовижівський район). Там досі не зроблено каналізування житлової зони, вуличні туалети та вигрібні ями переповнені, як і 25 контейнерів для твердих побутових відходів. З огляду на таку ситуацію та бездіяльність власників об’єкту, видано припис щодо припинення експлуатації. «Я проситиму прокурора області взятися за цю справу, мене обурює, що відпочивальникам пропонують такі умови. Непоправна шкода завдається навколишній природі. За таке треба притягувати до кримінальної відповідальності», - підкреслив голова облдержадміністрації.

До усунення вивявлених порушень, санепідемслужбою також припинено експлуатацію баз відпочинку у с.Світязь (підприємець Денисовець, ПП «Західтрансбуд»), в ур. Гряда (бази ТзОВ «Інтертехно», «Конструктор», КБ «Приватбанк», «Серпантина», «Самоцвіт»). Всі приписи також передані в прокуратуру. Перевірки тривають і на оздоровчій базі «Шацькі озера».

«Усі, хто намагатиметься працювати в обхід санітарного та природоохоронного законодавства, суворо відповідатимуть за це», - резюмував голова облдержадміністрації Борис Клімчук.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Завершилися зональні ...
Наступна новина: Волинська обласна державна ...

КОМЕНТАРІ