Зокрема, від постачальників продукції вимагають документального підтвердження якості продукції, а також наявності спеціалізованого транспорту із холодильним устаткуванням. Однак, на разі ще не у всіх них відповідні сертифікати є. З огляду на це, Борис Клімчук наголосив, що безпека харчування – в зоні особливої уваги і відповідальними за це є як ветеринарна та санепідемслужба, так і керівники й персонал оздоровчих закладів.
Як повідомляють обласні епідеміологи, моніторинг за якістю їжі для школярів здійснюється постійно, так само як і питної води. Здійснено вже понад дві тисячі досліджень цих показників, відхилення від норм становить в середньому 1% від загальної кількості. За словами спеціалістів, найчастіше порушення виникають на етапі транспортування та зберігання продукції, тому необхідно посилити роботу із постачальниками та привести до ладу, де є потреба, холодильне обладнання.
Голова облдержадміністрації Борис Клімчук позитивно відзначив загальнообласну тенденцію широкого залучення до постачання харчів місцевих виробників, які пропонують якісну продукцію за доступними цінами, без посередників та зайвих транспортних витрат.
Прес-служба облдержадміністрації
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Рівненська область: двоє ...