Борис Клімчук: Контроль за дотриманням норм безпеки дитячого харчування в літній оздоровчий період не слабшатиме

Борис Клімчук: Контроль за дотриманням норм безпеки дитячого харчування в літній оздоровчий період не слабшатиме

11.06.13 10:20 0 1441
Сезон дитячого оздоровлення на Волині розпочався спокійно й без надзвичайних ситуацій. Станом на 10 червня працює 610 різних закладів відпочинку для школярів. Аби діти могли у них повноцінно оздоровитися, усі відповідальні служби повинні мобілізуватися для забезпечення необхідних умов. Голова облдержадміністрації Борис Клімчук вимагає жорстокого контролю за дотриманням норм та вимог безпеки дитячого харчування у оздоровчий літній період. На цьому він наголошував під час щотижневої оперативної наради та це ж питання порушив в ході обласної відеоселекторної наради. «Ситуація має бути контрольованою, адже життя та здоров’я дітей – найголовніше», - зазначив він.

Зокрема, від постачальників продукції вимагають документального підтвердження якості продукції, а також наявності спеціалізованого транспорту із холодильним устаткуванням. Однак, на разі ще не у всіх них відповідні сертифікати є. З огляду на це, Борис Клімчук наголосив, що безпека харчування – в зоні особливої уваги і відповідальними за це є як ветеринарна та санепідемслужба, так і керівники й персонал оздоровчих закладів.

Як повідомляють обласні епідеміологи, моніторинг за якістю їжі для школярів здійснюється постійно, так само як і питної води. Здійснено вже понад дві тисячі досліджень цих показників, відхилення від норм становить в середньому 1% від загальної кількості. За словами спеціалістів, найчастіше порушення виникають на етапі транспортування та зберігання продукції, тому необхідно посилити роботу із постачальниками та привести до ладу, де є потреба, холодильне обладнання.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук позитивно відзначив загальнообласну тенденцію широкого залучення до постачання харчів місцевих виробників, які пропонують якісну продукцію за доступними цінами, без посередників та зайвих транспортних витрат.

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Рівненська область: двоє ...

КОМЕНТАРІ