На Волині агропромисловий комплекс краю продовжує нарощувати об’єми виробництва продукції

На Волині агропромисловий комплекс краю продовжує нарощувати об’єми виробництва продукції

11.06.13 01:20 0 935
За січень-травень 2013 загальний обсяг виробництва сільськогосподарської продукції в області склав 1 млрд 178 млн грн, що на 3,5% більше аналогічного періоду минулого року. Про це на обласній відеоселекторній нараді голови облдержадміністрації повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко. Виробництво мяса становить 108,2%, а молока – 100,3% до відповідного минулорічного періоду. За цими показниками Волинь посідає 10 місце в Україні.

Поступово зростає і поголів’я великої рогатої худоби – в усіх категоріях господарств нині утримується 213 тисяч голів.

Юрій Горбенко поінформував, що станом на 8 червня з державного бюджету на дотаційні та компенсаційні програми АПК області вже спрямовано 14 млн грн.

Із районних та обласного бюджетів на програми підтримки передбачено загалом 15,8 млн грн. За різними напрямками за п’ять місяців профінансовано вже 45% від цієї суми.

Однак, обурення голови облдержадміністрації викликав той факт, що в регіоні надто повільними темпами відбувається реєстрація молодняку великої рогатої худоби. Цей показник наразі становить близько 21%. В окремих сільських радах поки не ідентифіковано жодного теляти. Борис Клімчук причиною такої ситуації вбачає незадовільну роботу сільських та селищних голів: «Своєю бездіяльністю ви забираєте шанс у селянина отримати гроші від держави. Це неприпустимо!». Нагадаємо, що саме наявність відповідних документів про реєстрацію є однією з умов участі у державних та обласних програмах підтримки тваринництва, тому місцеві керівники мали би бути більш зацікавлені у добробуті своїх громадян.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Через порозуміння – до ...
Наступна новина: На території України ...

КОМЕНТАРІ