На Житомирщині триває кампанія з літнього оздоровлення та відпочинку дітей

На Житомирщині триває кампанія з літнього оздоровлення та відпочинку дітей

11.06.13 11:22 0 1032
В Україні з 1 червня розпочинався сезон літнього оздоровлення та відпочинку дітей. Президент України наголошує на тому, що дитяча оздоровча кампанія в поточному році повинна пройти в обсягах не менших, ніж у 2012 році. У 2013 році Уряд передбачає забезпечити 2 млн. 810 тис. дітей відпочинком в літніх таборах та санаторіях. На Житомирщині, відповідно до настанов Глава держави, цьогоріч розширено мережу дитячих таборів, у яких відпочинком та оздоровленням буде охоплено понад 60 % дітей області. Задля перевірки таких закладів на предмет готовності до оздоровчого сезону та відповідності медико-санітарним вимогам, здійснення загального контролю за ситуацією з оздоровленням, в області діє оперативний штаб з оздоровлення та відпочинку дітей.

10 червня заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих провів чергове засідання оперативного штабу, під час якого про стан оздоровлення та відпочинку повідомили керівники відповідних штабів у Житомирському, Попільнянському та Володарсько-Волинського районах.

Так, за словами заступника голови Попільнянської райдержадміністрації Василя Зарічного, у 30-ти школах району діють оздоровчі табори. Наразі відсоток дітей, охоплених літнім оздоровленням і відпочинком при загальноосвітніх начальних закладах, у районі вже становить понад 55 %. Тобто на вже оздоровлено 1450 дітей у таборах, 29 із яких завершили сезонну діяльність 9 червня. На оздоровчі табори у Попільнянському районі виділено 105 тис. грн бюджетних асигнувань, що на 5 % перевищу показники минулого року, при цьому залучено 171 тисячу від приватних сільськогосподарських підприємств, організацій та установ, – 151 тис. грн вже надійшло. З початку оздоровчого періоду керівництво району двічі відвідало табори при загальноосвітніх навчальних закладах.

Звітуючи про хід виконання настанов Президента України щодо забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей, начальник відділу сім’ї, молоді та спорту Володарсько-Волинської райдержадміністрації Олександр Ніконоров зазначив, що у районі проживає 3830 дітей від семи до сімнадцяти років. Наразі керівництво району визначилося щодо необхідності оздоровити 2681 дитину, що становить 70 %. Станом же на 10 червня у пришкільних таборах оздоровлено 1494 дитини, що на 300 осіб перевищує минулорічні дані. «У Володарсько-Волинському районі функціонує 22 начальні заклади, при 21-му з яких відкрилися оздоровчі табори. Хоча фактично на території району працювало 22 табори, оскільки одним із ним, у якому не було можливості прийняти необхідну кількість дітей, здійснювався підвіз», – пояснює посадовець. Відповідно до Указу Президента України, 2013-й рік проголошено Роком дитячої творчості. Відтак, у Володарсько-Волинському районі протягом липня–серпня заплановано відкрити другу зміну, де оздоровлюватимуться обдаровані діти. Окреслюючи реальні перспективи, Олександр Ніконоров зазначив, що за літній період вдасться оздоровити понад 64 % дітей.

У Житомирському районі відпочити та оздоровитися при шкільних таборах мають змогу 2736 дітей. На початку року на ці потреби з місцевого бюджету було виділено 400 тис грн.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина прийматиме ...
Наступна новина: Буковина: обережно – гриби!

КОМЕНТАРІ