На Львівщині Віктор Шемчук зустрівся з офіційною делегацією Угорщини з нагоди відкриття художньої виставки Віктора Вазарелі

На Львівщині Віктор Шемчук зустрівся з офіційною делегацією Угорщини з нагоди відкриття художньої виставки Віктора Вазарелі

11.06.13 13:26 0 1054
10 червня, відбулася зустріч голови Львівської облдержадміністрації Віктора Шемчука із Надзвичайним і Повноважним Послом Угорської Республіки в Україні Міхалем Баєром.

Метою візиту угорської делегації стало залучення Львівської області до відкриття художньої виставки «Творча спадщина і міф Віктора Вазарелі» та поглиблення українсько-угорських відносин.

Зазначимо, що виставка ініційована Посольством Угорщини в Україні, цього року проходить в Дніпропетровську, Луганську, Харкові, Львові та Ужгороді. Завдяки зусиллям колекціонера Тібора Чепеі вперше зібрані і представлені українському глядачеві всі твори Віктора Вазарелі, а це 120 картин і 20 об’єктів так званого оп-арту – оптичного мистецтва.

Також під час зустрічі сторони домовились про проведення Днів угорського кіно у Львові й Днів української та угорської культури, в яких Львів візьме активну участь. Ймовірно, такі заходи відбудуться вже наступного року.

Як зазначив голова облдержадміністрації Віктор Шемчук, між українцями та угорцями завжди була взаємна прихильність.

«Львів – це мультинаціональний регіон, в якому поєднано багато націй і національностей, які завжди знаходять спільну мову, можливості для розвитку своїх культурних взаємин, туризму, відпочинку й інших заходів. Угорщина нам близька історичною і культурною спадщиною», – сказав В.Шемчук.

Окрім того, під час візиту сторони обговорили можливості для співпраці у розрізі бізнесу та інвестицій. Зокрема, розглянули пропозиції щодо діяльності авіакомпанії Візз Ейр (WIZZ AIR), яка має бажання бути представленою на Львівському летовищі, мати свою технічну базу та здійснювати рейси до Львова, зі Львова в країни Європи та інші міста України.

«Львівський аеропорт – це єдиний аеропорт західної України, який здійснює міжнародні рейси. І максимальне його наповнення для нас має велике значення. До того ж ми прагнемо, щоб зі Львова можна було дістатись до будь-якого куточка землі», – відзначив керівник області.

Під час зустрічі було обговорено розвиток прикордонної інфраструктури та можливі інвестиційні проекти з боку угорських партнерів, дорожнього будівництва  в Україні та частково на Львівщині.

На завершення Віктор Шемчук також запропонував, у разі необхідності, надати технічну допомогу від облдержадміністрації для подолання надзвичайної ситуації, яка трапилась в Угорщині через підтоплення територій.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: План виконання робіт ...
Наступна новина: За незаконні операції з ...

КОМЕНТАРІ