На Рівненщині ефективний менеджмент – запорука модернізації медицини

На Рівненщині ефективний менеджмент – запорука модернізації медицини

11.06.13 09:27 0 1070
На цьому зійшлися учасники семінару, який відбувся в обласному клінічному лікувально-діагностичному центрі імені В.Поліщука. Зокрема, столичні, обласні та районні фахівці галузі охорони здоров’я під час форуму шукали моделі ефективного використання грошей задля поліпшення якості послуг. Всі медустанови мають потенціал і фахові менеджери мусять його знайти та розкрити, щоб модернізувати свій заклад, зазначив консультант Міністерства охорони здоров’я України Сергій Дяченко. Адже від того залежить виконання завдань Президента України - наближення якісних медпослуг для людей. Водночас результатами ефективного використання бюджетних коштів у медустановах, можна зацікавити міжнародні донорські організації, аби ті інвестували в галузь охорони здоров’я, переконаний Сергій Дяченко. За його словами, саме фінансові результати є основою в оцінюванні медзакладів.

Прикладом ефективного менеджменту на Рівненщині може стати Володимирецький район. Там, завдяки заощадженим у галузі коштам, вдається щорічно капітально ремонтувати та стовідсотково оснащувати сільські медзаклади. Торік таким чином модернізували шість ФАПів і лікарських амбулаторій загальної практики-сімейної медицини, цьогорічне завдання – осучаснення ще шести сільських медустанов. Як результат – всі послуги люди мають у своєму населеному пункті, тож їм не доводиться витрачати гроші та час на доїзд у район чи область.

За словами начальника управління охорони здоров’я Віталія Бойка, такі тренінги допомагають керівникам медустанов по-новому оцінити свою роботу, а також запровадити в практику сучасні фінансово-економічні технології. Це є запорукою вивільнення коштів для модернізації медицини, а отже й покращення обслуговування пацієнтів.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині вулицю ...
Наступна новина: В Тернополі попит на місця ...

КОМЕНТАРІ