Олексій Кайда прозвітував за піврічну діяльність у Верховній Раді України

Олексій Кайда прозвітував за піврічну діяльність у Верховній Раді України

11.06.13 12:30 0 1140
10 червня 2013 року в прес-центрі Українського дому "Перемога" відбулася пресова конференція народного депутата України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олексія Кайди. Він розповів про останні події в парламенті та підбив підсумки шести місяців діяльности націоналістичної фракції у Верховній Раді.

"За цей час "Свобода" подала більше 300 законопроєктів, зокрема я зареєстрував 10 із них. Один з останніх проєктів законів – про внесення змін до Бюджетного кодексу України, що спрямований на підвищення фінансової самостійности місцевих бюджетів. Упровадження цього законопроєкту надасть можливість місцевим громадам спрямовувати більше коштів на гарантування доступности медичного обслуговування, соціяльні, культурні, природоохоронні програми тощо. Також зареєстровано проєкти постанов про створення тимчасових слідчих комісій для перевірки фактів розкрадання землі на Тернопільщині та скандального ДТП за участи обласних високопосадовців", – зазначив Олексій Кайда. Але він підкреслив, що нинішня провладна більшість блокує законопроєкти свободівців: "На жаль, є загальна тенденція – блокувати всі ініціативи, що йдуть від опозиції".

Депутат-свободівець розповів про звернення, які він ініціював: "Реагуючи на проблеми тернопільців, які зверталися до мене на особистих прийомах і письмово, я скерував понад 450 різних депутатських звернень, 9 депутатських запитів Прем'єр-міністрові України та керівникам міністерств. Чимало з них стосуються надання коштів: на добудову терапевтичного відділення третьої міської лікарні, обласних бібліотеки та архіву, завершення капітального ремонту вулиці Гайової, капремонту шкіл і садочків, утеплення багатоповерхових будинків, збудованих більше 30 років тому, будівництво станції знезалізнення води тощо".

Окремо депутат-націоналіст зупинився на бездіяльності та неналежному реагуванні обласних прокуратури та міліції на факти порушення законодавства, зокрема щодо розкрадання землі, пошкодження об'єктів культурної спадщини, незаконного розміщення підпільних казино, продажу алкоголю в нічний час тощо. "У відповідь на звернення та скарги надходять типові відписки про те, що "фактів порушень не виявлено". До прикладу, я скеровую звернення у прокуратуру про службову недбалість та свідоме сприяння пошкодженню державного майна з боку начальника управління культури адміністрації, а прокуратура скеровує звернення "для розв'язання" цієї проблеми в управління культури ОДА. Якщо посадові особи прокуратури та міліції не можуть виконувати належним чином своїх службових обов'язків, то варто розглянути питання відповідности їх своїм посадам", – наголосив свободівець. Він повідомив присутніх, що вже звернувся до Генпрокурора та міністра внутрішніх справ з вимогою провести перевірку фактів бездіяльности з боку посадових осіб обласної прокуратури та міліції.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ