Тернопільщина розвиватиме зовнішньоекономічну співпрацю з регіонами Чехії

Тернопільщина розвиватиме зовнішньоекономічну співпрацю з регіонами Чехії

11.06.13 12:30 0 1106
Тернопільська область зацікавлена у розвиткові зовнішньоекономічного співробітництва з регіонами Чеської Республіки. На цьому наголосив, під час зустрічі із Надзвичайним і Повноважним Послом цієї країни в нашій державі Іваном Почухом голова облдержадміністрації Валентин Хоптян.

Він зазначив, що наш край має досвід співпраці з чеськими компаніями, а, станом на 1 січня 2013 року загальна сума прямих чеських інвестицій, що надійшли в економіку області, склала 10,1 млн дол. США або 15,7% загального обсягу прямих іноземних інвестицій. За цим показником Чехія посідає друге місце серед 46 країн-інвесторів області.

Зовнішньоторговельний оборот товарами області з Чеською Республікою за 2012 рік склав 6,1 млн. дол. США.

Також Валентин Хоптян зауважив, що у 2012 році обсяги торгівлі товарами з Чеською Республікою зросли на 50,3% відносно обсягів зовнішньої торгівлі 2011 року, при цьому експорт зріс вдвічі, імпорт збільшився на 36,7%.

Спілкуючись із Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні голова ОДА підкреслив, що влада області зацікавлена в залученні в економіку краю іноземних інвестицій та вживає заходів для створення в регіоні сприятливого інвестиційного середовища.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ