У Луганську відбувся Чемпіонат з прикладної стрільби серед вищих навчальних закладів МВС України

У Луганську відбувся Чемпіонат з прикладної стрільби серед вищих навчальних закладів МВС України

11.06.13 10:33 0 1628
У Луганську відбувся Чемпіонат з прикладної стрільби серед вищих навчальних закладів МВС України. За результатами дводенних змагань серед міліцейських вишів найбільш підготовленими виявилися команди Харківського державного університету внутрішніх справ.

Слід зауважити, що прикладна стрільба разом з офіцерським триборством, легкоатлетичним кросом, боротьбою самбо та гирьовим спортом входить до програми спартакіади вишів МВС України.

Вісім команд, 40 учасників (курсанти та офіцери ВНЗ) боролися за право бути найкращими. Спортсмени змагалися в стрільбі з пістолета Макарова та автомата Калашникова. Програма Чемпіонату передбачала стрілкові вправи ПМ-2, ПМ-3, ПМ-4, ПМ-5, ПМ-7, а також АК-3, АК-4.

З початком Чемпіонату учасників привітав ректор Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка полковник міліції Віталій Комарницький: «Я хочу зауважити, що не лише за накалом, але й за змістом чемпіонати МВС України, у нашому випадку з прикладної стрільби, дорівнюють змаганням найвищої категорії. І це не дивно, адже серед вас – учасники Олімпійських ігор у Лондоні й кандидати на наступні ХХХІ Олімпійські ігри. Упевнений, що в дні змагань ви покажете максимальні свої результати та підтвердите високий статус нашого Чемпіонату. Бажаю всім витримки, адже у вашому виді спорту вона є дуже необхідною».

Свої привітання спортсменам висловив і заступник начальника відділу фізичної підготовки та спорту МВС України підполковник міліції Андрій Лобода. «Цей Чемпіонат є заключним у спартакіаді Міністерства внутрішніх справ України. Бажаю вам усім показати найкращі свої результати, побити свої рекорди і нехай переможе найкращий», - сказав Андрій Миколайович.

У свою чергу заступник голови ради фізкультурного товариства «Динамо» в Луганській області Ігор Сідєльніков відзначив, що саме в тирі ФСТ «Динамо» Луганської області був підготовлений перший олімпійський чемпіон Яків Железняк, не дивлячись на те, що він був одесит.

З першого ж дня змагань в тирі СК «Динамо» розгорілося неабияке суперництво. Майстри спорту міжнародного класу, майстри спорту та кандидати в майстри спорту виборювали перемогу своїм командам.

Одночасно змагання проходили й на полігоні в\ч № 3035 в Олександрівську, де спортсмени виборювали перемоги у вправах АК-3 та АК-4. У перший день чемпіонату стрілків-автоматників дещо підвела погода: яскраве сонце змінювалося проливним дощем. Втім, спортсмени виявляли терплячість та витримку й впевнено крокували до перемоги.

За результатами дводенних змагань серед міліцейських вишів найбільш підготовленими виявилися команди Харківського державного університету внутрішніх справ (чемпіон змагань), Національної академії внутрішніх справ та Донецького юридичного інституту.

Усі переможці та призери Чемпіонату нагороджені медалями відповідного ґатунку, грамотами та кубками. Фіналом змагань став урочистий парад учасників Чемпіонату.

Прес-служба

Луганського державного університету

внутрішніх справ

імені Е.О. Дідоренка
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: в області ...
Наступна новина: Рівненські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ