Транспортні міліціонери організували дітям екскурсію до Києва

Транспортні міліціонери організували дітям екскурсію до Києва

11.06.13 01:34 0 1079
Управлінням МВС України на Південно-Західній залізниці було організовано і проведено екскурсію до столиці для дітей з особливими потребами. Відвідані Києво-Печерська Успенська Лавра та Меморіальний комплекс «Родина-Мать» вразили підлітків своєю величчю.

Зранку правоохоронці зустрічали на вокзалі 22-х вихованців Самгородецької загальноосвітньої школи-інтернату для дітей з вадами зору Козятинського району Вінницької області. У супроводі двох вихователів, медичного працівника та правоохоронців вони прибули у Київ. Серед вихованців спецшколи діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти, які опинилися в складних життєвих обставинах. Для них було підготовлено цікаву програму заходів.

Розпочалася подорож столицею з дороги до Києво-Печерської Успенської Лаври, де дітям розповіли про місто, визначні пам’ятки, головну вулицю столиці.

У древній обителі для дітей була проведена екскурсія, під час якої вони відвідали Ближні Печери. Хлопці і дівчата дізналися про життя та подвиги преподобних отців Печерських, ознайомилися з історією монастиря. Супроводжував групу працівник паломницького відділу Лаври протодиякон Георгій Скуратовський.

По завершенні екскурсії, з благословення намісника Лаври митрополита Павла, діти зустрілися з ієромонахом Іларіоном (Мокрицьким). Отець Іларіон благословив дітей та вручив кожному на молитовну згадку ікону Божої Матері «Києво-Печерська».

Услід за тим, згідно лаврської традиції, монахи запросили діточок до паломницької трапезної, де на них чекав смачний обід.

Далі, за планом, діти відвідали Меморіальний комплекс «Родина-Мать». Там, із неабияким задоволенням, розглядали скульптурні композиції, галерею героїв фронту й тилу, із захватом фотографувалися поруч з військовою технікою. Наостанок юних гостей пригостили солодощами. Діти не стримували своїх емоцій та були дуже вдячні міліціонерам за цікаву екскурсію, яку вони їм організували.

- Ми вражені величчю споруд, дізнались багато нового для себе та безмежно задоволені подорожжю, - так поділилися враженнями учні школи Руслан Патик та Юлія Добридень. - Відтепер у мене з’явилась нова мрія, я обов’язково хочу повернутись у це місто, - продовжила розмову  Христина Шнайдрук.

Ірина Петрівна, вихователь школи, що супроводжувала дітей у поїздці, щиро дякувала організаторам екскурсії за надану можливість культурного та духовного розвитку.

«Наша мета – подарувати свято діткам, які з тієї чи іншої причини позбавлені необхідного забезпечення чи батьківського піклування. Ми вдячні наміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту Вишгородському та Чорнобильському Павлу за сприяння та гарну організацію екскурсій для нашої групи», - сказав на завершення заходів В’ячеслав Губенко.

СЗГ Управління МВС України

на Південно-Західній залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ