На Херсонщині затримано посадовця, який вимагав 650 доларів США

На Херсонщині затримано посадовця, який вимагав 650 доларів США

11.06.13 13:38 0 1815
В отриманні неправомірної вигоди викрито державного інспектора районного пункту карантину рослин обласної фітосанітарної інспекції. Чоловік вимагав гроші за швидку видачу фітосанітарних сертифікатів на харчову продукцію без її ретельної перевірки.

Через відсутність контролю за якістю продуктів харчування на ринки області могли потрапити неякісні фрукти й овочі, які викликають отруєння організму. Загалом, за свої послуги державний інспектор отримав неправомірну вигоду в сумі 650 доларів США.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів стало відомо, що протягом травня-червня цього року до 28-річного державного інспектора кілька разів звертався приватний підприємець. Чоловіку були терміново необхідні фітосанітарні сертифікати на різні види продукції: овочі та фрукти, які швидко псуються.

Під час особистої зустрічі з підприємцем державний інспектор повідомив, що за 150 доларів США він одразу ж видасть необхідний сертифікат без численних перевірок продукції, на які потрібно не менше 10 днів. Підприємець погодився на такі умови. Гроші домовились передавати частинами, тому що чоловіку необхідно було кілька сертифікатів.

Для отримання останньої суми інспектор призначив зустріч на своєму робочому місці. Заявник передав чоловіку гроші та отримав черговий сертифікат. Службову особу затримали “на гарячому” – під час держання ним останніх 350 доларів США.

Як повідомив т.в.о. начальника УДСБЕЗ УМВС майор міліції Тимур Квеквескірі, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України “Одержання неправомірної вигоди посадовою особою”, що передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Досудове розслідування триває.

СЗГ УМВС України

в Херсонській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Пакистані внаслідок ...

КОМЕНТАРІ