У Туркменистані обрали першого парламентаря від «альтернативної» партії

У Туркменистані обрали першого парламентаря від «альтернативної» партії

11.06.13 14:22 0 1180
У Туркменистані оголосили результати довиборів до Меджлісу (парламенту) у п’яти одномандатних округах, за якими один із цих мандатів уперше отримає не представник владної Демократичної партії Туркменистану. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За цими результатами, перемогу в одному з округів здобув Овезмаммед Маммедов, член новоствореної Партії промисловців і підприємців Туркменистану – єдиної наразі у країні «альтернативної партії».

Решта 124 з загалом 125 членів Меджлісу належать до Демократичної партії Туркменистану – колишньої компартії радянських часів, головою якої є президент і яка донедавна була офіційно єдиною дозволеною.

Партію промисловців і підприємців Туркменистану створили лише восени минулого року після того, як на початку того року парламент ухвалив закон про створення партій.

Нинішнє скликання парламенту Туркменистану наближається до завершення каденції, наступні загальні вибори мають відбутися у грудні цього року.

На час попередніх виборів, 2009 року, з конституції Туркменистану вже зняли пункт про однопартійність країни, але інших партій, крім Демократичної, ще не існувало.

Критики вважають, що створення «альтернативної» Партії промисловців і підприємців є символічним кроком, і насправді ця партія буде під повним контролем влади.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Киргизстані заочно ...
Наступна новина: У Кувейті жінку засудили на ...

КОМЕНТАРІ