На Івано-Франківщині відбувся зліт туристів-краєзнавців навчальних закладів Тисменицького району, приурочений Року дитячої творчості

На Івано-Франківщині відбувся зліт туристів-краєзнавців навчальних закладів Тисменицького району, приурочений Року дитячої творчості

11.06.13 12:17 0 1453
З 05 по 07 червня 2013 року на базі спортивно-оздоровчого центру міжнародного співробітництва учнів та студентів у с. Рибне Тисменицького району проходив зліт туристів-краєзнавців навчальних закладів Тисменицького району, приурочений Року дитячої творчості.

На урочисте відкриття заходу завітали: заступник голови Тисменицької районної державної адміністрації Олег Мельник, голова райкому профспілки працівників освіти Франя Мединська, сільський голова Рибного Василь Ісаків. Гості щиро привітали учасників зльоту та їх організаторів, наголосивши, що пропаганда здорового способу життя, популяризація туризму, є одним із основних завдань освітньої політики нашої держави.

У зльоті взяли участь збірні команди із 17 навчальних закладів Тисменицького району, які змагалися у подоланні «смуги перешкод», «тереновій грі», конкурсах: в’язання вузлів, розкладання намету, художній самодіяльності. Найскладнішим для спортсменів виявилось подолання «смуги перешкод», де потрібне спеціальне спорядження (страхувальні системи, туристські карабіни, капронові мотузки та інше), котре, на жаль, відсутнє у більшості навчальних закладів.

У наполегливій боротьбі із суперниками, а також погодніми умовами, найшвидше до фінішу дійшла команда Підпечерівської ЗОШ І-ІІ ступенів, другими з розривом у 1 хвилину прийшли юні туристи Угринівського навчально-виховного комплексу, третіми були учні Липівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Організатори відзначили добру підготовку та вміння команд Марковецької та Драгомирчанської загальноосвітніх шкіл.

Не менш захоплюючим був і другий день зльоту юних туристів-краєзнавців, впродовж якого команди змагалися у «тереновій грі», до якої входили: метання гранати в ціль, стрільба з пневматичної гвинтівки, надання допомоги та транспортування потерпілого, подолання павутинки, топографічна вікторина.

У цьому виді змагань першість виборола команда Липівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, друге місце посіла збірна Підпечерівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, третє – за Клубовецькою ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ