На Івано-Франківщині етнографічний фестиваль пройшов у Городенці

На Івано-Франківщині етнографічний фестиваль пройшов у Городенці

11.06.13 11:18 0 1187
У покутському райцентрі Городенка відбувся міжрегіональний XX етнографічний фестиваль «Дністрові зорі». На фестивалі були представлені не тільки автентика з Покуття, Буковини, Поділля, але і сучасна українська пісня і танець. Свої конкурсні програми представили аматори сцени – Заліщик і Заставни, які поряд з городенківцями є засновниками фестивалю. Розпочалось свято святковою ходою учасників фестину під звуки духового оркестру до центральної площі міста. Відкрився фестиваль городенківською візитівкою мистецьких колективів районного палацу культури, потім слово ведучі для офіційного відкриття надали голові райдержадміністрації Івану Морозу, який сказав: «Дозвольте мені від імені Городенківської районної державної адміністрації щиросердечно вітати Вас на гостинній хліборобській Городенківській землі.

Ще здається недавно, 22 травня 1993 року запалав фестивальний вогонь „Дністрових зір”, засновниками якого поряд із Городенківськи районом стали Заліщицький район Тернопільської області та Заставнівський Чернівецької області.

І ось, цього року 20-й ювілейний фестиваль свята пісні і танцю придністровських районів різних регіонів України: Буковини, Прикарпаття і Поділля.

Фестиваль, це не тільки свято високого аматорського народного мистецтва, що єднає і здружує три райони-сусіди. Ми раді, як завжди і цього року зустрітися з друзями на гостинній Покутській землі.

Сподіваємось, що фестивальний вогонь принесе нам тепло щирих сердець, а пісня надихне усіх нас до праці на розбудову нашого спільного дому - України.

Дозвольте побажати творчих успіхів усім учасникам та гостям цього прекрасного мистецького свята. Бажаю міцного здоров’я, настрою гарного, радості, любові і щастя у сім’ях, родинах, здійснення Ваших мрій, творчих планів».

Потім слово мали керівники делегацій із дружніх районів та староста Мацей Стефанські м. Бжег (Республіка Польща). До присутніх звернувся і заступник начальника управління культури, національностей та релігії Василь Тимків, який привітав учасників фестивалю від голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка. Благословили дійство отці-декани Ігор Левицький та Богдан Мороз.

Поряд із мистецтвом свої роботи демонстрували умільці краю, художники, вишивальники. Свято закінчилося естрадним блоком учасників мистецьких колективів Заліщик, Заставни, Городенки.

21-й фестиваль пройде у Заліщиках на Тернопіллі.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: Львівщина прийматиме ...

КОМЕНТАРІ