У Миролюбівці на Тернопільщині відкрили пам'ятний знак полеглим повстанцям

У Миролюбівці на Тернопільщині відкрили пам'ятний знак полеглим повстанцям

11.06.13 11:44 0 1213
9 червня 2013 року в селі Миролюбівка Тернопільського району відкрили пам'ятний знак біля криївки полеглих повстанців: Антона Андрущишина, Емілії Андрущишин, Нестора Федика і Зеновія Михалківа. У заході взяли участь активісти Тернопільської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода", родичі полеглих, громада села, парох греко-католицької громади отець Володимир.

"18 травня 1950 року на цьому місці смертю хоробрих пали чотири повстанці, які, опинившись в оточені і бачачи безвихідь ситуації вирішили, що краще вмерти, ніж здатися ворогові. У жорстокому бою вони пожертвували своїм життям, щоб не потрапити в полон, не видати побратимів, відомості про родину й людей, які співпрацювали з УПА та підпіллям. Цього ж дня неподалік, в іншій криївці, загинули ще чотири повстанці. Серед яких – дівчина-розвідниця Станіслава (псевдо – "Берізка"), родом з Полтавщини.

Нелегкі були часи для боротьби, але українські повстанці не припиняли збройного опору окупантам. Зі зміною умов змінили і форму боротьби – великі загони перетворили на малочисельні боївки.

Нині нам потрібно повчитись у наших героїв відданости й жертовности у боротьбі за українську державу. Ми повинні бути готові до боротьби проти новітніх окупантів", – зазначив у своєму виступі голова Тернопільської районної організації ВО "Свобода" Роман Наконечний.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Slando и Молодёжная Лига ...

КОМЕНТАРІ