Чернівецька обл.: 21 червня 2013 року пройде безкоштовний семінар для платників податків Буковини

Чернівецька обл.: 21 червня 2013 року пройде безкоштовний семінар для платників податків Буковини

11.06.13 12:49 0 1176
21 червня 2013 року провідні фахівці Міністерства доходів та зборів України і Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області проведуть безкоштовний семінар для платників податків Буковини – користувачів реєстраторів розрахункових операцій. Запрошені представники центрів сервісного обслуговування області.

На семінарі будуть розглядатися питання подання звітності про використання РРО в електронній формі дротовими та бездротовими каналами зв‘язку, обслуговування таких РРО та модемів центрами сервісного обслуговування.

З питання участі в семінарі звертатися за телефоном: 54-55-76, 54-58-56. У податковій та митній звітності необхідно зазначити назву відповідного територіального органу ГУ Міндоходів у Чернівецькій областіКабінет Міністрів постановою від 20.03.2013 р. №229 реорганізував шляхом приєднання до відповідних територіальних органів Міністерства доходів і зборів територіальні органи Державної податкової служби та Державної митної служби.

Відповідно територіальні органи Міністерства доходів і зборів визнано правонаступниками територіальних органів Державної податкової служби та Державної митної служби.

У зв’язку із зміною назв територіальних органів Державної податкової служби при складані податкової та/або митної звітності необхідно звернути увагу на назву органу, до якого звітуєте.

Назви територіальних органів Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області розміщено на суб - сайті Територіальні органи Міндоходів у Чернівецькій області у розділі «Головне управління» за адресою cv.minrd.gov.ua.

Нова електронна адреса Контакт центру
Електронна адреса Контакт-центру Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів, за якою суб’єкти господарювання та фізичні особи можуть звернутись із запитаннями змінено з idd@sts.gov.ua на idd@minrd.gov.ua. Телефон Інформаційно-довідкового департаменту залишився незмінний 0-800-501-007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів).

Контакт- центр працює за таким графіком: з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 13:00 та з 13:45 до 18:00 (у п’ятницю – до 16:45)
З 1 липня настає відповідальність за неподання користувачами касової техніки звітності в електронному вигляді
Головне управління Міндоходів у Чернівецькій області нагадує користувачам касової техніки, що у зв’язку з введенням в дію п. 9 ст. 17 Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.95 р. №265/95-ВР з 1 липня 2013 року настає відповідальність за неподання звітності в електронному вигляді.

Норма цієї статті передбачає, що до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у розмірі 10 н.м.д.г (170 грн) – у разі неподання до органів ДПС звітності, пов’язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, розрахункових книжок та копій озрахункових документів і фіскальних звітних чеків з реєстраторів розрахункових операцій по дротових або бездротових каналах зв’язку.

Для виконання вимог законодавства щодо обов’язкової передачі звітності в електронному вигляді у суб’єктів господарювання є два варіанти:

- або придбати нові РРО, які створюють контрольну стрічку в електронній формі та містять вбудовані модеми;
- або доопрацювати існуючу касову техніку та приєднати до неї відповідні модеми для передання звітної інформації.

Кількість охочих займатися бізнесом на Буковині зростає
За п’ять місяців поточного року у Чернівецькій області зареєстрували власний бізнес 1,4 тис. платників. За словами самих підприємців такому рішенню сприяли спрощення процедури реєстрації та створення належних умов для обслуговування.

Загалом на початок червня 2013 року на обліку у Міндоходів Буковини перебувають понад 80,1 тис. суб’єктів господарювання, в тому числі 64,5 тис. фізичних осіб – підприємців та 15,6 юридичних осіб.

Водночас намітилася позитивна динаміка щодо добровільної реєстрації платниками податку на додану вартість, таких платників в регіоні налічується понад 2,2 тис., з них майже сотня отримали свідоцтво цього року.

Понад 1 млрд. грн. надходжень в казну держави забезпечили платники Буковини

За словами фахівців Міндоходів Чернівецької області платники регіону за п’ять місяців поточного року сплатили до Зведеного бюджету 1 059,9 млн. грн. податків і зборів. бюджетів надійшло 1 387,9 млн. грн., що на 24,6 млн. грн. більше аніж торік..

Загалом, за цей період, в найбільших обсягах зросли платежі до бюджетів з податку на прибуток підприємств на 15,6 відсотків, що склало 11,4 млн. грн., єдиному податку – на 36,7 відсотків або11,7 млн. грн., з податку на доходи фізичних осіб на 4,4 відсотки - 10,4 млн. грн., плати за землю – на 3,9 відсотків - 1,9 млн. грн.
За цей же період до державного бюджету зібрано 675,1 млн. грн. До місцевих Обговорення інвестиційного клімату у Facebook
У соціальній мережі Facebook відкрито спеціальну сторінку для формування порядку денного панельної дискусії Doing Business in Ukraine, яка відбудеться 13 червня 2013 року у рамках міжнародної бізнес-конференції ABC: Ukraine & Partners- 2013.

Конференція проводитиметься за ініціативи Прем’єр-Міністра України М.Я.Азарова 13-15 червня 2013 року у м.Києві. Метою заходу є подальший розвиток діалогу між владою та бізнесом, об’єднання зусиль для пошуку шляхів взаємоприйнятного співробітництва та подолання шляхів негативного впливу глобальної економічної кризи.

Під час дискусії Doing Business in Ukraine, якою буде розпочато конференцію, топ-менеджери провідних українських та іноземних корпорацій, керівники бізнес-асоціацій, провідні українські та міжнародні експерти обговорюватимуть шляхи підвищення інвестиційної привабливості України. До дискусії також приєднається Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко.

Користувачі мережі Facebook можуть вже зараз поставити учасникам питання до обговорення, а також висловити своє бачення щодо предмету дискусії за посиланням:
http://www.facebook.com/DoingBusinessInUkraine?fref=ts

Найбільш цікаві пости та запитання будуть озвучені під час дискусії. Окрім цього, саме на Facebook-сторінці напередодні та під час заходу будуть представлені ексклюзивні матеріали і коментарі учасників та гостей заходу.

Митний орган може відмовити у випуску товаруЯкщо товар походить з країни, товари якої заборонені до переміщення через митний кордон України митний орган відмовляє у випуску товару. Дана вимога встановлена ч.1. ст.48 Митного кодексу України від 13 березня 2012 року №4495-VI зі змінами та доповненнями (далі - МКУ).

Товари, походження яких достовірно не встановлено, випускаються митним органом у вільний обіг на митній території України за умови сплати ввізного мита за повними ставками Митного тарифу України (ч.2 ст.48 МКУ).

У разі неможливості достовірно встановити країну походження товарів, щодо яких застосовуються особливі види мита (антидемпінгове, компенсаційне або спеціальне), такі
товари випускаються у вільний обіг на митній території України за умови сплати особливих видів мита (ч.3 ст.48 МКУ).

Згідно із ч.4 ст.48 МКУ до товарів застосовується (відновлюється) режим найбільшого сприяння за умови одержання митним органом не пізніше ніж через 365 днів від дня здійснення митного оформлення цих товарів належним чином оформленого відповідного документа про їх походження.

У окремих випадках на митниці не вимагають документи, які підтверджують країну походження товару
1) товари, що переміщуються через митний кордон України, не підлягають письмовому
декларуванню відповідно до Митного кодексу;
2) товари ввозяться громадянами та оподатковуються за єдиною ставкою мита відповідно до р. XII Митного кодексу;
3) товари ввозяться на митну територію України в режимі тимчасового ввезення з умовним повним звільненням від оподаткування;
4) товари переміщуються митною територією України в режимі транзиту;
5) якщо це передбачено міжнародним договором, згоду на обов’язковість якого надано Верховною Радою України;
6) через митний кордон України переміщуються зразки флори, фауни, ґрунтів, каміння тощо для наукових досліджень, відібрані на об’єктах України, які розташовані в полярних регіонах або на островах у нейтральних водах Світового океану, що знаходяться у сфері наукових інтересів України.

Такі випадки встановлені у ч.4. ст.44 Митного кодексу України від 13 березня 2012 року № 4495-VI зі змінами та доповненнями.

Прес-служба Міндоходів у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Віктор Ратушняк: ...
Наступна новина: Представники виконавчої ...

КОМЕНТАРІ