На Рівненщині рятувальники Держслужби провели навчання на нафтопереробній базі

На Рівненщині рятувальники Держслужби провели навчання на нафтопереробній базі

11.06.13 18:20 0 1175
На території Рівненщини розташовано більше 400 потенційно небезпечних об’єктів, більше ста з яких є об’єктами підвищеної небезпеки. До таких належать і нафтобази. Тому рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій звертають особливу увагу на безпеку таких підприємств, особливо у літній період коли, ризик виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій зростає врази. І хоча рівненські рятувальники готові до таких сезонних змін і підвищеного навантаження, проте постійно та наполегливо вдосконалюють свій професійний рівень.

Так, 07 червня на території Рівненської нафтобази ПАТ «Концерн Галнафтогаз» рятувальники провели планові тактико-спеціальні навчання, головною метою яких стало доскональне вивчення цього об’єкта в оперативно-тактичному відношенні. Крім того, вогнеборці ставили перед собою завдання вдосконалити навички щодо організації та тактики гасіння пожеж і ліквідації надзвичайних ситуацій на об’єктах із зберіганням легкозаймистих горючих рідин.

Слід сказати, що територія нафтобази досить велика. На п’ятнадцяти гектарах розташовані резервуарний парк із нафтопродуктами ємкістю 22000 м3, залізнична естакада на 4 вагони-цистерни, насосна станція, технологічні трубопроводи, комплекс очистки споруд, адміністративно-побутові та допоміжні будівлі і споруди. Складність обстановки на нафтобазі саме і давала змогу рятувальникам добре відпрацювати поставлену мету.

За тактичним задумом, внаслідок порушення технологічного процесу виникла пожежа в резервуарі №10 об’ємом 1000 м 3, де зберігається бензин марки А-92. До гасіння пожежі залучали сили та засоби за найвищим викликом №3: 11 одиниць техніки та 35 чоловік особового складу. За ходом навчань спостерігали керівники усіх пожежно-рятувальних підрозділів області.

Оперативно прибувши за викликом на місце, рятувальники одразу ж оцінили обстановку за зовнішніми ознаками, встановили автоцистерни на гідранти, проклали рукавні лінії та подали воду для охолодження палаючого і сусідніх резервуарів. Одночасно почали підготовку до пінної атаки. Всі діяли чітко, швидко і виважено. Для зв’язку використовували переносні радіостанції. Навчання - лише відтворення реальної обстановки. Але рятувальники працювали так, ніби вони і зараз у бойових умовах. Жодного непотрібного руху, жодного зайвого слова. Кожен виконував свої обов’язки як завжди спокійно і впевнено. Професійно проведена пінна атака ліквідувала умовну пожежу, а невдовзі пролунала і команда „відбій”. І ось рукавні лінії змотані, пожежно-технічне обладнання зібране, і підрозділи шикуються для підбиття підсумків.

Заступник начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області підполковник служби цивільного захисту Ігор Михальчук оцінив проведені навчання на „добре”, зробив короткий аналіз та звернув увагу присутніх на певні недопрацювання. Всім учасникам він тепло побажав успіхів на службі та міцного здоров’я.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині ...
Наступна новина: Відтепер чернівецькі ...

КОМЕНТАРІ