Фермери з Данії ознайомляться з роботою сільськогосподарської галузі Тернопільщини

Фермери з Данії ознайомляться з роботою сільськогосподарської галузі Тернопільщини

11.06.13 13:24 0 1200
Делегація групи фермерів "Leerskov-agriconsult" з Данії, у складі 55 осіб, перебуває цими днями на Тернопільщині, маючи на меті ознайомитися із роботою сільськогосподарської галузі краю, обговорити можливість реалізації спільних проектів в галузі вирощування органічно чистої продукції рослинництва та переробки молока.

Компанія "Leerskov-agriconsult" працює у сфері сільського господарства та має 34 річний досвід роботи в наданні консультативних послуг данським фермерам, 16 років займається консультуванням у Східній Європі. Працює з планами розвитку компаній, які займаються виробництвом сільськогосподарської продукції, а саме: оцінює існуючі системи виробництва та вносить пропозиції щодо більш ефективного їх розвитку.

відбулася зустріч гостей з Данії із керівництвом Тернопільської облдержадміністрації та департаменту агропромислового розвитку ОДА.

Заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Юрій Желіховський привітав їх від імені голови ТОДА Валентина Хоптяна.

«Розвиткові сільськогосподарського виробництва в області приділяється особлива увага. У 2012 році аграрії краю зібрали рекордний вал урожаю зерна. Ведеться постійна робота по збільшенню потужностей для його переробки та зберігання. Ще однією важливою подією стало відкриття сучасного тепличного комплексу у Заліщицькому районі», - поінформував присутніх Юрій Желіховський.

Розповів він й про перспективи розвитку тваринницької галузі Тернопілля, зазначивши, що на виконання доручення Президента України в області реалізується 13 інвестиційних проектів з будівництва та реконструкції тваринницьких комплексів загальною потужністю 4,8 тис. голів корів, 267 тис. голів свиней, 690 тис. голів птиці.

Він також відзначив й позитивні тенденції, які спостерігаються в харчовій та переробній промисловості де в I кварталі 2013 року приріст виробництва промислової харчової продукції склав 11,3%.

Говорячи про перспективи міжнародної співпраці заступник голови облдержадміністрації наголосив, що область зацікавлена в залученні іноземних інвестицій й надалі створюватиме сприятливі умови для ведення бізнесу.

Після зустрічі із керівництвом Тернопільської облдержадміністрації фермери з Данії мають намір ознайомитися із роботою ТзОВ «Бучачхлібпром», ПАП «Агропродсервіс», Тернопільського молокозаводу, фермерського господарства «Лінденванг» (с.Гайворонка, Теребовлянський район), фермерських господарств «Жива земля» (с.Потутори Бережанського району) та «АУСА» (с.Куряни Бережанського району).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Наступна новина: План виконання робіт ...

КОМЕНТАРІ