США закликають Косово «використати можливість» для миру з Сербією

США закликають Косово «використати можливість» для миру з Сербією

11.06.13 18:51 0 1049
Віце-президент США Джо Байден закликає прем’єр-міністра Косова Хашима Тачі невідкладно імплементувати угоду про нормалізацію відносин між Косовом і Сербією. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

В оприлюдненій Білим домом заяві Байден закликає діяти оперативно, «щоб скористатися цією історичною можливістю для миру і процвітання».

Після зустрічі з Байденом у Вашингтоні Хашим Тачі в інтерв’ю Радіо Свобода назвав угоду «незворотним і життєво важливим процесом», але додав, що, на його думку, сербський уряд має «тенденцію до затримки» з імплементацією домовленостей.

«В угоді між Косовом і Сербією немає переможених, лише переможці. Це Косово, Сербія, регіон у цілому, інвестори зі США та ЄС. Я розумію критиків. Це не популістська угода, якщо говорити про електорат. Але ця угода найкраща з можливих на цей момент, щоб наблизитися до НАТО та ЄС. Ми воювали між собою, у нас тривалі конфлікти. Це перша угода, угода про мир, історична угода, угода для майбутнього», – наголосив прем’єр-міністр Косова Хашим Тачі.

Угода між Белградом і Приштиною, досягнута в квітні за посередництва Євросоюзу, декларує принципи розподілу влади між муніципальними органами, в яких більшість на півночі Косова становлять етнічні серби, і центральним урядом Косова, де переважають етнічні албанці.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліція Криму проводить ...
Наступна новина: "Баварія" хоче придбати ...

КОМЕНТАРІ