Луцьк: «Мистецтво поза межами мистецтва»

Луцьк: «Мистецтво поза межами мистецтва»

11.06.13 15:10 0 1158
Саме такими словами можна охарактеризувати виставку абстрактного живопису київського художника Сергія Поноченюка – «Символи і простори», яка відкрилась в арт-галереї «Луцьк». Наше місто третє в Україні, після Києва та Житомира, приймає таку виставку.

На експозиції представлені кращі роботи автора. За допомогою сучасних технологій він зміг відкрити світ художньої краси тим, хто раніше був позбавлений такої можливості. Дерев’яні копії полотен адаптовані для незрячих, й за допомогою рельєфних ліній дають змогу людям із вадами зору відчути та уявити зображення. Окрім цього, спеціально підібрана музика, яку можна прослуховувати під час перегляду картини, також допомагає споглядачу уявити зображене.

Відкриття виставки зібрало поціновучів мистецтва нашого міста. Подивитись на картини київського митця прийшов і Луцький міський голова Микола Романюк. Він висловив вдячність автору за те, що завітав до нашого міста, й представив лучанам надзвичайно красиві та змістовні картини. Особливістю відзначив те, що рельєфні дерев’яні відповідники нададуть можливість тим, хто, на жаль, не може бачити, також доторкнутися до мистецтва, відчути та уявити красу зображеного. Міський голова побажав автору творчих успіхів, щоб його роботи знайшли своїх поціновувачів, та здійснення усіх творчих планів.

Дякував автору за можливість «побачити» прекрасні картини й голова Волинської обласної організації українського товариства сліпих Юрій Симончук. Висловила своє захоплення творчими доробками автора й заслужений працівник культури України, мистецтвознавець Зоя Навроцька.

Художник Сергій Поноченюк подякував гостям виставки за схвальні відгуки про картини. «У цій галереї я відкриваю свій світ, яким ділюся з вами. Ці картини відтворюють весь мій творчий шлях життя. Вдячний вам за те, що прийшли», - зазначив він.

Опісля міський голова Микола Романюк зміг проекспериментувати й на дотик відчути, що зображено на картині.

Виставка триватиме до 14 червня. Протягом цього часу будуть проводиться майстер-класи для дітей.

Картини художника експонуються у трьох залах протягом усіх днів виставки: арт-галерея «Луцьк», фойє першого та другого поверхів Палацу культури м. Луцька. Вхід вільний.

Тож запрошуємо лучан відвадити незвичайну виставку.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Волині обласна влада ...

КОМЕНТАРІ