Івано-Франківщина визначена пріоритетною для співпраці з Регіональним екологічним центром Центральної та Східної Європи

Івано-Франківщина визначена пріоритетною для співпраці з Регіональним екологічним центром Центральної та Східної Європи

11.06.13 19:10 0 1089
Допомогти вирішити екологічні проблеми – така мета приїзду на Івано-Франківщину представників Регіонального екологічного центру Центральної та Східної Європи.

Представництво означеної організації, як повідомив журналістам директор департаменту міжнародного співробітництва і регіонального розвитку Регіонального екологічного центру у Східній та центральній Європі Кенті Річардсон, найближчим часом планують відкрити в Україні.

«Наразі ми ведемо перемовини про це з Міністерством екології та природних ресурсів України, - зазначив Кенті Річардсон. – Однією з умов є напрацювання програми діяльності. Сподіваюся, що деякі проекти у нас будуть також в Івано-Франківській області. Більше того, цей регіон урядом України визначається пріоритетним як туристичний, що має певні екологічні виклики».

Підписавши міжнародний статут Регіонального екологічного центру Центральної та Східної Європи, Україна, як поінформував Кенті Річардсон, погоджується працювати за такими напрямками як зміна клімату, біорізноманіття, управління стабільним екологічним розвитком тощо. Для Івано-Франківщини, за його словами, важливими є заходи у водному господарстві та сфері захисту природи. Однак, у процесі зустрічі з представниками місцевої влади перелік напрямків співпраці може збільшитися.

« у нас перша зустріч в області, в ході якої ми можемо ідентифікувати інші пріоритетні завдання, до прикладу, управління відходами або захист грунтів, - повідомив Кенті Річардсон. – Можливо, будуть інші питання, з якими ми допоможемо регіону».

Регіональний екологічний центр Центральної та Східної Європи може запропонувати Прикарпаттю свій 23-річний досвід зі щорічної реалізації 200 проектів, окремі з яких вже розпочато на Кавказі, у Центральній Азії та Україні. Організація пропонує й площадку для проведення діалогу між урядовими, національними, місцевими представниками.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті понад 400 ...
Наступна новина: Активісти відбили ...

КОМЕНТАРІ