Кращий дільничний Харківщини працює у Нововодолазькому райвідділі міліції

Кращий дільничний Харківщини працює у Нововодолазькому райвідділі міліції

11.06.13 21:21 0 1163
Служба дільничних інспекторів міліції серед інших підрозділів органів внутрішніх справ є однією з найважливіших та існує у складі міліції громадської безпеки.

Професія дільничного міліціонера заслуговує глибокої поваги. Зміцнення правопорядку, захист прав та інтересів, життя і гідності громадян, профілактика злочинів та правопорушень, а також їх розкриття - це основне завдання дільничного.

У будь-який час доби звертаються до нього громадяни з усіх питань, які виникають у їх повсякденному житті.

У більшості випадків по роботі саме цієї служби населення дає оцінку діяльності міліції в цілому. Дільничні інспектори одними з перших з’являються на місці скоєння злочину або правопорушення, саме вони найбільш повно володіють інформацією на дільниці, яку обслуговують. Тож не випадково керівництво держави приділяє велику увагу питанням діяльності дільничних інспекторів міліції.

Кожного року в системі МВС проводяться конкурси професійної майстерності серед різних підрозділів органів внутрішніх справ для визначення кращих працівників в кожній міліцейській службі.

Нещодавно підсумки такого конкурсу під назвою «Кращий за професією» було підбито в Харківській області. Він проводився на базі Навчального центру підготовки ГУМВС України в Харківській області серед 12 категорій співробітників різних служб. В конкурсі взяло участь 296 працівників різних служб та підрозділів.

За його підсумками було визначено переможців і призерів окремо по кожній категорії. Кращим дільничним інспектором міліції Харківської області став дільничний інспектор міліції Нововодолазького РВ, старший лейтенант міліції Олександр Колісник.

Народився Олександр Юрійович в селищі Нова Водолага. В 2004 році закінчив школу та вступив до Харківського державного технічного університету будівництва і архітектури за спеціальністю інженер-технолог. Паралельно з навчанням хлопець приділяв значну увагу фізичному розвитку. Він активно займався боротьбою, самбо, дзюдо і отримував призові місця в цих видах спорту. Після закінчення університету Олександр Колісник вирішив діяти за покликом душі та подав документи до Нововодолазького райвідділу для вступу до служби в міліції. Після призначення на посаду дільничного інспектора міліції пройшов першопочаткову підготовку у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Через 5 місяців після його закінчення прибув до міліції Нововодолазького району і з липня 2011 року приступив до виконання своїх службових обов’язків. На даний час старший лейтенант міліції Олександр Колісник обслуговує села п’ятьох сільських рад району.

За весь час роботи Олександр Колісник зарекомендував себе виключно з позитивного боку як старанний і відповідальний працівник. З початку поточного року ним було розкрито з десяток злочинів, 42 особи притягнуто до адміністративної відповідальності. Не дивлячись на ненормований робочий час, він ніколи не скаржиться на значні навантаження, із завзяттям виконує покладені на нього обов’язки. Робота у сільського дільничного інспектора звичайно ж не кабінетна. Значну частину свого робочого часу дільничний проводить на закріпленій території. А зона обслуговування, м’яко кажучи, не маленька та складається більше ніж з десятка сіл.

Тож і приходиться їздити щодня з одного кінця району в інший. Вільного часу практично у дільничного немає. Але, незважаючи ні на що, Олександр Колісник про вибір професії не жалкує. Інколи трапляється, що дільничний відпрацює добу, кілька годин відпочине - і знову на службу. Тим більш, що номер його мобільного телефону відомий усім мешканцям дільниці. Тож нерідко громадяни телефонують навіть уночі, особливо під час родинних конфліктів. До дільничного вони йдуть кожний зі своєю бідою: то сусіди полаялися, то п’яні родичі влаштували сімейну сварку, то невідомі зловмисники влізли до чужого подвір’я та скоїли дрібну крадіжку. Вивчення та оцінка оперативної обстановки - обов'язкова умова для правильної організації виконання дільничним інспектором його обов'язків. Без цього він не зможе визначити головне в роботі, правильно спланувати і вибрати найбільш ефективні форми її здійснення.

Поспілкувавшись з людьми, які проживають на території обслуговування Олександра Колісника, стає зрозумілим, що цей дільничний постійно самовдосконалюється в своїй професійній діяльності, бо він дуже любить справу, якою займається. Але головне, що Олександр Юрійович наділений тими якостями, які є дуже важливими і необхідними в його щоденній роботі, - це людяність, доброзичливість і повага до людей. Адже у відносинах з громадянами він завжди тактовний, ввічливий і уважний.

Служба дільничного інспектора міліції важка та виснажлива: ненормований робочій день, постійний контакт з населенням, спілкування з особливим контингентом, величезний потік інформації, який потрібно швидко та грамотно обробити та прийняти важливе, єдине правильне рішення. Та навіть тоді, коли валить із ніг шалене навантаження, він не сумнівається у правильності свого вибору. І відмовляється від інших посад – здавалося б, перспективніших і спокійніших. Так, він не схожий на кар’єриста. Вміє радіти власним успіхам, трьом заслуженим зірочкам на своїх погонах і розкриттю незначних у масштабах держави злочинів. Та саме на таких людях і тримається складний механізм великої правоохоронної машини.

ВЗГ ГУМВС України

в Харківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Голову ...

КОМЕНТАРІ