Австрія почала виводити своїх миротворців із Голанських висот

Австрія почала виводити своїх миротворців із Голанських висот

11.06.13 22:58 0 1135
Австрія почала виводити своїх військових зі складу миротворчих сил ООН на Голанських висотах між Ізраїлем і Сирією після нападу на них попередніми днями. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За даними Міністерства оборони Австрії, вже завтра до Відня повернуться перші від 60 до 80 військових.

За повідомленнями з самих Голанських висот, австрійці вже залишили прикордонний перехід «Аль-Кунейтра», який вони патрулювали раніше, і нині перебувають на базі миротворців ООН.

Минулого тижня Австрія заявила, що виведе своїх миротворців після нападу на їхній пост сирійських повстанців і через бої в місцевості біля лінії перемир’я між повстанцями і урядовими військами Сирії.

Готовність замінити австрійців уже висловила Росія, яку вважають фактичним союзником сирійської влади; до цієї заяви критично поставився Ізраїль.

Контингент Австрії становив дотепер близько третини – приблизно 380 військовиків – від складу приблизно однотисячних Сил спостереження і розмежування ООН на Голанських висотах, які патрулюють зону розмежування між Сирією й Ізраїлем.

Ізраїль окупував Голанські висоти, частину території Сирії, внаслідок «шестиденної війни» 1967 року й пізніше заявив про їхню фактичну анексію; світова спільнота не визнає цього кроку.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Держдума Росії ухвалила ...

КОМЕНТАРІ