Держдума Росії ухвалила законопроект проти «пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин»

Держдума Росії ухвалила законопроект проти «пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин»

11.06.13 23:10 0 1168
У Росії Державна дума, нижня палата парламенту, ухвалила відразу у другому і у третьому, останньому, читанні законопроект про запровадження адміністративної відповідальності за «пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин серед дітей». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Максимальне покарання, яке передбачатиме закон після набуття чинності, – штрафи на суми до 5 тисяч рублів (понад 1250 гривень) для громадян, до 50 тисяч рублів (понад 12,5 тисяч гривень) для посадовців і до 1 мільйона рублів (понад 250 тисяч гривень) для юридичних осіб, яким також можуть зупинити діяльність на термін до 90 днів. Якщо така «пропаганда» здійснюватиметься в засобах інформації чи інтернеті, штрафи для громадян мають зрости до 100 тисяч рублів (понад 25 тисяч гривень), для посадовців до 200 тисяч рублів (понад 50 тисяч гривень). Для іноземців чи осіб без громадянства до штрафу має додатися обов’язкове видворення з можливим адмінарештом до 15 діб.

За пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин серед дітей пропонують вважати поширення інформації, яка спрямована на «формування в дітей нетрадиційних сексуальних настанов, привабливості таких відносин, спотвореного уявлення про соціальну рівноцінність традиційних і нетрадиційних відносин», а також «накидання інформації, яка викликає інтерес до таких відносин».

Активісти за права гомосексуалів протестують проти законопроекту Правозахисники критикують цей суперечливий законопроект за те, що його «нерозумне ухвалення» може призвести до «людських трагедій», за словами російського уповноваженого з прав людини Володимира Лукіна. Серед іншого, критики звертають увагу, що в разі ухвалення він фактично заборонить проведення гей-парадів та інших публічних акцій ЛГБТІ-спільноти, що їх теоретично можуть побачити діти.

Православні радикали, прихильники законопроекту, закидають активістів яйцями Під час розгляду законопроекту під будівлею Державної думи відбулися демонстрації супротивників і прихильників законопроекту, між ними сталися сутички. Поліція затримала не менш як 20 активістів за права секс-меншин і кілька демонстрантів протилежного спрямування.

Православні радикали виступають на підтримку законопроекту Для набуття законопроектом чинності необхідні схвалення у верхній палаті парламенту Росії, Раді федерації, і підпис президента Володимира Путіна, але з цим несподіванок не чекають.

Поліція розбороняє учасників бійки
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ