Луцьк долучився до Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене»

Луцьк долучився до Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене»

12.06.13 08:21 0 1116
Леонід Лаба зауважив, що наше місто також долучилося до проведення акції «Відповідальність починається з мене». За його словами, основними завданнями акції є виявлення фактів порушень чинного законодавства щодо незаконного продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів, обстеження вулиць на предмет наявності зовнішньої реклами алкогольних напоїв та тютюнових виробів, здійснення інформаційно-просвітницької роботи (розповсюдження друкованої продукції: плакатів, буклетів, книг, проведення консультацій тощо), формування відповідального ставлення молоді до свого здоров'я.

За його словами, акція дає змогу проводити роботу з формування відповідного ставлення молоді до свого здоров'я та залучати місцеві громади до спільної роботи. Він зазначив, що попередні результати подібних акцій засвідчують, що на місцевому рівні об'єдналися зусилля та ресурси державних структур, громадських організацій, волонтерів, представників бізнесу та громади до проблеми формування здорового способу життя.

Начальник відділу у справах сім’ї та молоді розповів про здійснені заходи, а це - організація рейдів щодо виявлення фактів продажу та вживання неповнолітніми алкогольних напоїв та тютюнових виробів, організація гарячої телефонної лінії, розповсюдження соціальної реклами (бігборди, інфо-стікери), організація флеш-мобів, екологічних та інших акцій, створення сторінок в соціальних мережах, поширення інформації серед шкіл м. Луцька про акцію та активна пропаганда здорового способу життя.

Цьогоріч до акції приєдналася громадська організація «Народний патруль». Голова організації Назар Романюк зазначив, що у них уже сформовані групи, які долучатимуться до рейдів та оперативно реагуватимуть на сигнали про продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім. Також вони проводитимуть ряд заходів, зокрема, конкурс соціальної реклами, спортивні турніри, фестивалі тощо.

Він наголосив, що молодь повинна вести здоровий спосіб життя та дбати про своє здоров’я.

Начальник управління освіти Олег Гребенюк зауважив, що в освітніх закладах міста системно проводиться робота щодо пропаганди здорового способу життя. У школах постійно проводяться виховні години та тематичні заходи щодо шкідливості споживання алкоголю та тютюну. Крім того, нині діти перебувають у пришкільних таборах, де їм також розповідають про це. Завтра розпочне роботу табір «Ровесник» і тут викладачі також розповідатимуть про важливість ведення здорового способу життя.

Директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан зазначила, що вони й раніше поширювали у закладах торгівлі наклейки із написом «Я не продаю алкоголь неповнолітнім».

Вона зауважила, що при центрі з 08:00 до 17:15 год. діє «гаряча лінія» (т. 25-60-42), на яку можна зателефонувати і повідомити про факти продажу алкоголю та тютюну неповнолітнім.

Леонід Лаба підсумував, що ми всі разом маємо ставитися відповідально до питання дотримання норм законодавства щодо заборони продажу алгольних та тютюнових виробів дітям.

Він зазначив, що акція триватиме до жовтня місяця цього року.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Челленджер Ноттінгем. ...
Наступна новина: На Волині розвиток ...

КОМЕНТАРІ