Волинь додатково отримала 1,5 тис. путівок для оздоровлення «чорнобильських» дітей

Волинь додатково отримала 1,5 тис. путівок для оздоровлення «чорнобильських» дітей

12.06.13 10:22 0 1270
Початок літньої оздоровчої кампанії в Маневицькому, Любешівському та Камінь-Каширському районах було проаналізовано під час виїзного засідання міжвідомчої комісії з питань проведення оздоровлення та відпочинку дітей.

 

Зокрема, на Маневиччині цього року охоплять відпочинком 63% дітей шкільного віку. На що у місцевому бюджеті передбачено майже 300 тис. грн, додатково планується залучити 100 тис. грн. На в районі працює 44 табори з денним перебуванням, де мають змогу відпочивати понад 3 тисячі дітей (загальна кількість дітей шкільного віку в районі – 7,6 тисячі). Окрім того, у липні передбачається відкриття релігійного табору в селі Розничі; у серпні діти оздоровлюватимуться також у таборі імені О. Кошового (с. Дачне). Оздоровлення дітей району„чорнобильської зони” проводиться відповідно до кількості путівок, виділених Міністерством праці та соціальної політики України. Заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк зазначив, що Мінсоцполітики зважило на клопотання Волині, і цього року таких путівок область отримає на 1 500 більше.

 

На Любешівщині відкрито 30 пришкільних таборів, в яких відпочинуть близько 2,5 тисяч учнів. З районного бюджету спрямовано на це близько 140 тис. грн. Протягом оздоровчого періоду відповідними службами району буде проводитись ретельна робота з відбору дітей на санаторно-курортне лікування в оздоровчі заклади області та України. Розподіл путівок між навчальними закладами району проводиться районною міжвідомчою комісією з питань організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей, орієнтуючись на аналіз оздоровлення дітей в минулому році і даних щорічної диспансеризації дітей. Пріоритет в оздоровленні дітей надається дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям-інвалідам та дітям з багатодітних малозабезпечених сімей, дітям, які перебувають на диспансерному обліку. Центральною районною лікарнею уже здійснюється оздоровлення дітей в профільних санаторіях „Дачний” та „Згорани”. Також на період оздоровлення заплановано 1134 путівки для оздоровлення школярів, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. Всього в 2013 році у Любешівському районі планують оздоровити 3487 дітей шкільного віку, що складає 67 % від їх загальної кількості.

 

У Камінь - Каширському районі з 25 травня по 7 червня працював 41 пришкільний оздоровчий табір, де змістовно відпочили понад 4 тисячі дітей. Окрім того, діти оздоровлюються у ДП „Молода гвардія” (3 дітей), санаторіях МОЗ України (92 дитини), місцевих санаторіях «Згорани» (54 дитини) та «Дачний» (38 дітей). Загалом у районі планується оздоровити та зайняти змістовним відпочинком понад 6 тисяч школярів, що складає 66% від загальної кількості дітей.

Олександр Курилюк звернув увагу на необхідність посиленого контролю відповідних служб за дотриманням правил безпеки та санітарних норм у дитячих таборах при організації харчування, дозвілля та відпочинку школярів.

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ