Львівщина: «Мистецтво руйнує кордони, об’єднує нас і спонукає до співпраці», – Вадим Гураль

Львівщина: «Мистецтво руйнує кордони, об’єднує нас і спонукає до співпраці», – Вадим Гураль

12.06.13 12:33 0 927
11 червня, відбулось урочисте відкриття виставки відомого французького художника засновника оп-арту (оптичного мистецтва) Віктора Вазарелі.

Заступник голови – керівник апарату Львівської облдержадміністрації Вадим Гураль взяв участь у відкритті та від імені голови облдержадміністрації Віктора Шемчука привітав всіх присутніх з цією подією. Зокрема, він зазначив, що твори цього видатного митця виставлені у великих художніх музеях всього світу, деякі навіть побували у космосі. «Мистецтво руйнує кордони, об’єднує нас і спонукає до співпраці», – запевнив Вадим Гураль.

Зазначимо, експозиція виставки «Творча спадщина та міф Віктора Вазарелі» складається із 140 робіт художника: 120 сериграфій (особливого різновиду шовкографії, що являють собою багаторазове накладення шарів фарби), 20 об’єктів унікального живописного автопортрету майстра та єдиного у світі витвору мистецтва, що побував у космічному просторі — колажу «Космос». (Картина була на борту «Союзу Т-6» на космічній станції «Салют 7» 1982 року).

Також у рамках виставки демонструється документальний фільм про Віктора Вазарелі з метою ознайомити глядача з різними етапами творчості художника.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ